Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona debutoval v Neapole. S Barcelonou hrali Taliani nerozhodne, šance na postup sú otvorené

Futbalisti SSC Neapol premiérovo na lavičke s trénerom slovenskej reprezentácie Francescom Calzonom remizovali s Barcelonou v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov 1:1. Na gól barcelonského útočníka Roberta Lewandowského zo 60. minúty odpovedal kanonier domácich Victor Osimhen o štvrť hodinu neskôr.

21.02.2024 22:54 , aktualizované: 23:25
Italy Soccer Champions League Foto: ,
Francesco Calzona ako tréner Neapola v zápase proti Barcelone.
debata (1)

Calzonu čakal ostrý štart do premiérového pôsobenia v pozícii hlavného trénera na klubovej úrovni.

Dôležitou súčasťou stredovej formácie mužstva spod Vezuvu bol slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý odohral celý zápas.

Do zostavy „Partenopei“ sa prvýkrát od príchodu z Afrického pohára národov vrátil nigérijský útočník Osimhen, ktorý mal byť najväčšou zbraňou ofenzívy Calzonovho tímu.

Nicolás Gorosito Čítajte viac Hrával v Slovane aj Spartaku, do Košíc prichádza zvučná posila. Splnili sme najťažšiu úlohu, znie z vedenia klubu

Ďalší rekord prekonal španielsky krídelník Lamine Yamal. Ten sa stal vo veku 16 rokov a 223 dní najmladším hráčom v histórii, ktorý nastúpil vo vyraďovacej fáze LM.

Práve ofenzívny „klenot“ Kataláncov mal úvodnú príležitosť stretnutia, ale jeho strela zo štvrtej minúty smerovala nad Meretovu bránu.

„Blaugranas“ vyrukovali na súpera s vysokým napádaním, čo robilo domácim v úvode duelu značné problémy. Aj do ďalšej príležitosti sa dostal Yamal, ten ako prvý mieril do priestoru brány.

Tretiu šancu zápasu mal v 24. minúte stredopoliar Gündogan, no jeho prudkú strelu vyrazil brankár SSC na roh.

Tréner Slovana Vladimír Weiss pred zápasom s Grazom
Video

Po zmene strán tempo zápasu mierne upadlo, avšak po hodine hry udrel poľský kanonier Lewandowski, ktorý po prihrávke Pedriho poslal Kataláncov do vedenia.

Ofenzívni hráči Neapolu sa nedokázali počas úvodnej hodiny dlhšie udržať na lopte a v 68. minúte Calzona z hry stiahol gruzínskeho špílmachra Kvaraccheliju.

Ten sa spoločne s Osimhenom či Politanom nedokázal dostať k priamemu ohrozeniu ter Stegena. Calzona chystal ďalšie dve striedania na záverečnú štvrťhodinu, keď do hry plánoval poslať Simeoneho a Raspadoriho.

Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo Lille Slovan TK Čítajte viac Nie všetko sa dá ospravedlniť. Ťažko ho zmením, po niekom to zdedil, vraví Weiss o synovi

Ešte pred striedaním však prišiel dôležitý moment v 75. minúte, keď Neapolčania udreli z prvej strely na bránu.

V osobnom súboji dokázal Osimhen odtlačiť čistým spôsobom na hranici šestnástky brániaceho Martineza, strelou popri nohách prekonal ter Stegena a po gólovej radosti ho na ihrisku nahradil Simeone.

Na začiatku piatej nadstavenej minúty bol blízko k rozhodnutiu hosťujúci Gündogan, ale jeho strela ľavačkou preletela tesne vedľa žrde a úradujúci taliansky majster si do odvety odnesie dobrú východiskovú pozíciu.

Liga majstrov – prvé zápasy osemfinále:

SSC Neapol – FC Barcelona 1:1 (0:0)
Góly: 75. Osimhen – 60. Lewandowski. Rozhodoval: Zwayer (Nem.), ŽK: de Jong, Martinez, Christensen
Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera – Anguissa, LOBOTKA, Cajuste (68. Traoré) – Politano (76. Raspadori), Osimhen (76. Simeone), Kvaracchelija (68. Lindström)
Barcelona: ter Stegen – Kounde, Araujo, Martinez, Cancelo – de Jong, Christensen (86. Romeu), Gündogan – Yamal (80. Raphinha), Lewandowski, Pedri (86. Joao Felix)

FC Porto – Arsenal Londýn 1:0 (0:0)
Gól: 90.+4 Galeno. Rozhodoval: Gözübüyük (Hol.), ŽK: Conceicao, Nico – Rice, Kiwior, Havertz.
Porto: Costa – Joao Mario, Otavio, Pepe, Wendell (90. Eustaquio) – Nico (81. Ivan Jaime), Varela – Conceicao (85. Borges), Pepe, Galeno – Evanilson (85. Martinez)
Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Kiwior – Ödegaard, Rice, Trossard (74. Jorginho) – Saka, Havertz, Martinelli

Zárobky futbalových klubov v sezóne 2022/2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Ktoré kluby v minulej sezóne zarobili najviac?...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #fc barcelona #SSC Neapol