Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrával v Slovane aj Spartaku, do Košíc prichádza zvučná posila. Splnili sme najťažšiu úlohu, znie z vedenia klubu

Futbalistov FC Košice posilní argentínsky stopér Nicolas Gorosito, ktorý naposledy pôsobil v Spartaku Trnava. V minulosti si obliekal dres Slovana, Banskej Bystrice a pôsobil aj v španielskych kluboch.

21.02.2024 20:25 , aktualizované: 22:28
Nicolás Gorosito Foto:
Nicolás Gorosito bude obliekať dres Košíc.
debata

„Bolo pre nás veľmi dôležité získať hráča do defenzívy a pravdupovediac táto úloha bola spomedzi všetkých najťažšia. S trénermi sme o tom veľa diskutovali, ale dotiahnuť do úspešného konca sme to dokázali až v posledný deň prestupového obdobia.

Nie je to ideálne, ale futbal je niekedy príliš komplikovaný. Gorosito má veľké skúsenosti a veríme, že po úspešnom absolvovaní lekárskych a fyzických testov nám pomôže.

Naši tréneri ho dobre poznajú, takže dúfam, že ho rýchlo začlenia do svojich plánov na ihrisku,“ vraví na margo angažovania novej posily športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas, ktorého citoval klubový web.

Pre Argentínčana je Slovensko obľúbenou krajinou. Prvýkrát tu pôsobil ešte v roku 2011 v drese Senice, potom si to na štyri roky namieril do bratislavského Slovana a po siedmich rokoch strávených v Španielsku sa pred rokom znovu vrátil pod Tatry.

Angažovala ho Banská Bystrica, odkiaľ si to vlani v lete namieril do trnavského Spartaka. V červeno-čiernom drese nastúpil v zápasoch Niké ligy, Slovnaft cupu i Európskej konferenčnej ligy.

Michal Hipp Čítajte viac Expresný koniec! Hipp už nie je trénerom Zlatých Moraviec, známy je už aj jeho dočasný nástupca

„Som veľmi rád, že som sa stal súčasťou klubu, ako je FC Košice. Prišiel som sem s cieľom predovšetkým pravidelne hrávať, ale zároveň pomôcť klubu dosiahnuť lepšie výsledky.

Na Slovensku sa mi páči, tunajšiu ligu veľmi dobre poznám a som rád, že v nej môžem ďalej pôsobiť. Dokončuje sa tu štadión, ktorý bude naozaj krásny, a to je ďalšia časť mojej motivácie,“ priznal hráč, ktorý sa s nováčikom Niké ligy dohodol na spolupráci do konca tohto ročníka.

Okrem Gorosita angažovali Košičania aj čiernohorského reprezentanta Deniho Hočka. Ten má za sebou bohatú kariéru v kluboch z Čiernej Hory, Portugalska, Belgicka, Cypru a Izraela.

So „žlto-modrými“ sa dohodol na spolupráci do konca sezóny s možnosťou predĺžiť pôsobenie aj na nasledujúcu sezónu.

František Straka Čítajte viac Ratoval Trenčín, teraz sa cisár Franz opäť vracia na Slovensko. Nie som kúzelník, odkazuje Michalovciam

"Počas zimného prestupového obdobia neraz zaznela otázka, či potrebujeme získať hráča do stredu poľa alebo nie. Po prvých troch zápasoch jarnej časti sme sa rozhodli, že skúsime osloviť Deniho Hočka, ktorý spolupracoval s Xavierom (pozn. asistent trénera) na Cypre.

Počas krátkeho rokovania som mal pocit, že Deni by sa k nám rád pridal. Je to dobrý hráč, ktorý môže byť pre nás pridanou hodnotou v šatni a aj na ihrisku. Očakávame, že s Denim bude naša defenzívna práca v strede poľa a taktiež fáza rozvíjania útoku lepšia ako doteraz," uviedol Balázs Farkas.

"Od prvého momentu, ako som sa dozvedel o záujme Košíc, som vedel, že je to mesto s bohatou futbalovou históriou a FC Košice má ambíciu stať sa veľkým klubom. Pre mňa je to veľká výzva a jednoznačne chcem klubu pomôcť naplniť jeho ciele.

Chcel by som byť platným hráčom na ihrisku a verím, že spoločne sa nám podarí vybojovať účasť v najvyššej súťaži aj pre nasledujúci ročník," povedal Hočko, ktorý naposledy obliekal dres šesťnásobného izraelského majstra Beitar Jeruzalem.

Najdrahšia zostava Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Nemusia byť najlepší, no údajne sú najdrahší....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicolás Gorosito #FC Košice