Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepamätá si polhodinu duelu s Dniprom, máte srdce ako bábätko, povedali mu lekári vo Viedni. Opora Trnavy opísala týždne hrôzy

Futbalisti Spartaka Trnava, ktorých zajtra čaká súboj EKL proti Fenerbahce Istanbul, sa čoskoro budú môcť oprieť aj o služby Marca Djuričina.

04.10.2023 13:40
Trnava, Dnipro Foto: ,
Na snímke hráč Spartaka Marco Djuričin a Eduard Sarapij z Dnipra. Po spomínanej situácii nasledovala červená karta pre Ukrajinca.
debata

Rakúsky útočník síce nebude k dispozícii ešte niekoľko týždňov kvôli kondičným restom, ale nepotvrdili sa ani najčiernejšie scenáre o zápale srdcového svalu a možnom konci kariéry.

„Už sa cítim v poriadku a začal som s bežeckými tréningami s Kukom (pozn. red.: kondičný tréner Michal Kukučka). Čakajú ma ešte v pondelok ďalšie krvné testy a ak budú znova v poriadku, tak sa môžem zapojiť do tréningu s mužstvom.

Čo je v tejto chvíli najdôležitejšie, moje srdce je v poriadku. Mal som zlé výsledky v krvi, čo spôsobil vírus, ktorý som prekonal asi štyri týždne pred posledným zápasom, v ktorom som mal problémy.

Spôsobilo mi to zápal v tele, našťastie nie na srdci, z čoho som veľmi šťastný, že srdce mám v poriadku. Vynechal zopár týždňov a budem to musieť dobehnúť," povedal Djuričin pre klubový web.

Tridsaťročný strelec striedal v domácom súboji play off EKL proti Dnipru-1 po polčase, kedy sa necítil dobre.

"Prvých pätnásť minút bolo v poriadku, ale potom si to nepamätám dobre. Zrazu som sa cítil nejaký zoslabnutý. Myslel som si, že je to z horúčavy, ale necítil som sa dobre, mal som vysoký srdcový tep.

Vedel som, že nie je niečo v poriadku a v prestávke som povedal, že nemôžem pokračovať. Išiel som do nemocnice, kde mi namerali vysoké hodnoty troponínu, ktoré boli nad tisíc, čo je zvyčajne pri srdcovom záchvate. Z toho bolo zrejmé, že so srdcom nie je niečo v poriadku.

Bol som päť dní v nemocnici v Trnave. Potom som bol tri dni hospitalizovaný vo Viedni, kde mi urobili kompletné testy, cez sondu v žile mi skontrolovali srdce.

Všetko boli dobré a nemal som žiadny zápal, no zvláštne bolo, že som mal stále vysoké hodnoty. Hoci klesli na 260, tak normál je tak do 35.

Klesalo to, no stále to nebolo v poriadku a mal som naordinovaný pokoj a čakať, kým sa hodnoty upravia. Už je to v poriadku a to ma teší.“

Collage Maker-30-Apr-2023-09-08-PM-5734 Čítajte viac Zasran, nelež tam! Weiss vyšticoval Gašparíka: Mám pred ním rešpekt, chcel by som aj jeho syna

Djuričin priznal, že prvé výsledky ho šokovali.

„Vedel som, že nie som v poriadku, ale po prvých výsledkoch, keď mi hrozilo, že nebudem môcť šesť mesiacov hrať som sa zľakol. Hovoril som si, že to nie je možné.

Potom som bol vo Viedni na srdcovej klinike a traja rôzni lekári povedali, že všetko sa zdá byť v poriadku a srdce mám zdravé ako bábätko.

Veľmi mi odľahlo, že všetko bude znova v poriadku. Stratil som síce veľa zápasov, ale pustím sa znova do tvrdej práce, musím behať a teším sa na návrat.“

Nová hlavná tribúna štadióna v Trenčíne Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Interiér novootvorenej hlavnej tribúny...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Marco Djuričin