Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Futbalová elita je ďaleko. Haifa nastavila Slovanu európske zrkadlo

Slovan bez Weissa, Haifa so Cherym

Slovenský šampión pred odvetou oslabili aj viaceré zranenia – nastúpiť nemohol Jaromír Zmrhal, spoľahlivo hrajúci Grék Kyriakos Savvidis a najmä kapitán tímu Vladimír Weiss.

„Vlado nám chýba, je to náš kapitán a aj môj syn. V prvom polčase nám tiež chýbala myšlienka. To, čo dával Tjaronn Chery Haife, dáva Vlado nášmu mužstvu,“ porovnával Weiss.

Skusený, 35-ročný Surinamčan je najväčšou osobnosťou Maccabi. Pre pôrod manželky chýbal na Tehelnom poli, no v odvete nezostal svojej povesti nič dlžný.

Video

Okrem toho, že prihral na úvodné góly Pierrota a Sabu, hľadal v podhrotovej pozícii šikovne voľné priestory, neustále menil miesto a bol permanentnou hrozbou pre stopérsku dvojicu Kašia – Barjič.

„Snažili sme sa, ale mali Cheryho. Je to ich hviezda a dáva ich hre myšlienku. Bol rozdielový hráč, ktorý rozhodol o postupe Maccabi do play off Ligy majstrov,“ pokračoval Weiss.

V druhom polčase ho v úlohe tvorcu hry potešil Marko Tolič, ktorý okrem gólu, dobre spolupracoval s 18-ročným talentom Ninom Marcellim. „Tolič dal našej hre myšlienku, možno som ho mohol dať do hry skôr. Vlado nám však chýbal hlavne v domácom zápase,“ povzdychol si kouč slovenského majstra.

Prečo nehral od začiatku Marcelli?

Pred vyše desaťročím, keď Weiss viedol slovenskú futbalovú reprezentáciu, neváhal dávať príležitosť talentovaným tínedžerom, vtedy 19-ročnému synovi a rovnako mladému Miroslavovi Stochovi.

Aj pred stretnutím v Haife priznal, že sa pohrával s myšlienku, že do základnej zostavy postaví 18-ročného odchovanca klubu Marcelliho. Prečo sa tak nestalo?

„Rozhodol som sa pre Barseghjana kvôli jeho medzinárodným skúsenostiam. Veľakrát nám v minulosti pomohol. Dal gól v Batumi, v Budapešti proti Ferencvárosu. Myslel som, že môže byť mužom momentu,“ odpovedal Weiss.

4 Čítajte viac Milióny na konte, história na dosah. Izraelčania velebia Maccabi a hádajú, prečo sa Slovan v Haife vyparil

No Barseghjan bol na trávniku takmer neviditeľný a len tieňom hráča, ktorý takto pred rokom prevetral na pravej strane nejedného obrancu v predkolách európskych pohárov. Na druhej strane Marcelli prišiel v Haife na trávnik v 66. minúte a spolu s Toličom okamžite oživili hru Slovana.

Faktom je, že hráči Maccabi za priaznivého stavu poľavili, no takmer ihneď po vstupe na trávnik Marcelli parádne vysunul do šance útočníka Malika Abubakariho.

O pár minút neskôr si našiel voľný priestor a z mierneho uhla tesne minul bránku domáceho brankára Itamara Nitzana. „Z Nina každopádne rastie veľký talent slovenského futbalu,“ doplnil Weiss.

Hrá sa o oveľa menej peňazí

Vyradením z Ligy majstrov prišiel Slovan o možnosť lukratívneho príjmu 15,6 milióna eur, ktoré dostane každý klub za postup do skupinovej fázy.

Spadol tak do play off o Európsku ligu, kde je odmena za účasť v hlavnej fáze 3,6 milióna eur. Už o týždeň privítajú belasí na Tehelnom poli Aris Limassol.

SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo Slovan Haifa BAX Čítajte viac Verím v postup do Európskej ligy, vyhlásil tréner Weiss. Prezradil, prečo Marcelli chýbal v základe

„Sme smutní z vyradenia z Ligy majstrov, ale je to za nami. Teraz sa musíme sústrediť na dvojzápas s cyperským tímom a zabojovať o skupinu Európskej ligy,“ povedal krajný obranca Lukáš Pauschek.

Napriek vypadnutiu neskrýval obranca Kašia sebavedomie pred ďalším európskym dobrodružstvom. „Určite je lepšie hrať v Európskej lige ako v Konferenčnej.

Limassolu určite môžeme konkurovať. Verím, že sa do súťaže číslo dva kvalifikujeme,“ uviedol 104-násobný gruzínsky reprezentant.

Ohlasy médií na súboj Haifa - Slovan Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenský majster na toho izraelského nestačil....

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Maccabi haifa