Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Riskovať sa vyplatí, Weissovi sa to viackrát podarilo. Pošle proti Maccabi tínedžera od začiatku?

Len zopár hodín delí futbalistov Slovana Bratislava od začiatku dôležitej odvety 3. predkola Ligy majstrov na pôde Maccabi Haifa. Akú zostavu pošle do boja o vytúžený postup tréner belasých Vladimír Weiss?

15.08.2023 11:47
SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Foto: ,
Nino Marcelli môže byť tajným tromfom trénera Vladimíra Weissa v odvetnom zápase Ligy majstrov proti Maccabi Haifa.
debata

Aj na túto otázku hľadali pred stretnutím odpovede slovenské či izraelské médiá a určite sa ju snažili odhaliť aj zástupcovia domáceho majstra.

Medzinárodne ostrieľaný tréner Weiss pochopiteľne karty neodkryl, ale čo-to naznačil. Napríklad v prípade talentovaného 18-ročného ofenzívneho stredopoliara Nina Marcelliho.

Tréner Slovana pred súbojom s Maccabi Haifa
Video

Odchovanec Slovana od začiatku sezóny v najvyššej súťaži zápas čo zápas dokáže oživiť hru, vie sa presadiť jeden na jedného a predstavuje pre súperove obrany nebezpečenstvo. Faktom je, že Haifa nie je Skalica. No tréner Weiss už dokázal v zostave nejedenkrát prekvapiť.

„Pôjdeme hrať odvážne a uvidíme. Po tréningu sa rozhodnem, možno pôjde Nino od začiatku… O zostave mám relatívne jasno, mám v nej jeden otáznik,“ zvestoval kouč belasých 24-hodín pred výkopom.

Hrať odvážne, ale zároveň neotvárať príliš okná v defenzíve. S dvomi prekvapivými menami by sa táto konštelácia pravdepodobne nedala dosiahnuť. A tak sa dá odhadovať, že v základnej zostave uvidíme len jedného z dvojice David Strelec – Nino Marcelli.

Yuli Čítajte viac Slovenská stopa vo Svätej zemi. Za pýchou Haify stojí rodáčka z Košíc

Mužstvo povedie do zápasu ako kapitán najskúsenejší Slovák v tíme Juraj Kucka. „Verím, že sme sa pripravili čo najlepšie. Rozobrali sme si zápas doma a verím, že to, čo sme si nachystali, sa nám podarí na ihrisku predviesť a budeme úspešní,“ skonštatoval 97-násobný reprezentant.

Priznal, že izraelské podnebie s vysokou vlhkosťou určite nie je pre futbalistov Slovana prirodzeným prostredím. Aj keď treba povedať, že v deň zápasu boli poveternostné podmienky omnoho lepšie ako v pondelok.

Bosna futbal LM 2. predkolo Mostar Slovan Čítajte viac A vy si čo myslíte? Izraelčan poslal Slovan preč z Ligy majstrov, tréner Weiss reagoval svojsky

V každom prípade ofenzíva belasých utrpela tvrdú ranu neúčasťou zraneného Vladimíra Weissa ml., ktorý pre kartový trest chýbal aj v úvodnom súboji s Maccabi Haifa (1:2).

„Je pre nás veľmi dôležitý, bude nám chýbať. Ale máme dobrý káder a hráč, ktorý nastúpi na jeho mieste, ho musí nahradiť a ukázať, že nemáme len Vlada,“ doplnil Kucka. Bude ním Marcelli?

Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Maccabi haifa #Nino Marcelli