Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinha nezaujímalo, čo si myslia ostatní, nemusí ani Weissa. Pripravil Slovan tak, že Haifu ubehal

Dalo by sa povedať, že sa v ňom bili dva svety. Ako fanúšik si užíval ofenzívny Slovan, ktorý najmä v pohárovej Európe vidieť len zriedkakedy. Na druhej strane dobre vie, že za pekný herný prejav si nič nekúpite. Ráta sa iba postup.

10.08.2023 13:59
10. Slovan vs Haifa Foto: ,
Zmenu stavu a výraznejšie ani priebehu nepriniesli ani striedanie. Z hry odišiel aj Sharani Zuberu (na snímke so Seanom Goldbergom), ktorého po hodine hry nahradil Tigran Barseghjan.
debata (11)

Niekdajšia opora Slovana či Artmedie Petržalka Štefan Maixner (55) svojich nasledovníkov po stredajšej prehre 1:2 s Maccabi Haifa v 3. predkole Ligy majstrov pochválil i pokarhal. „Slovan má zbrane na to, aby Haifu zdolal a postúpil,“ vraví pred budúcotýždňovou odvetou.

Slovan prehral s Haifou 1:2. Aké sú vaše prvé dojmy?

Tréner Weiss st. dodržal slovo. Slovan makal a bojoval o dobrý výsledok. Prišlo mi to priveľmi ofenzívne, najmä v prvom polčase.

Ak však dostanete za 15 minút dva góly, musíte to otvoriť. Vlado to podľa mňa nechcel, ale nemal na výber. Namiesto poctivej defenzívy museli ukázať ofenzívnu tvár.

11. Slovan vs Haifa Čítajte viac Prehra Slovana: Problém po 224 sekundách, Kuckov moment aj paráda na veľkoplošnej obrazovke

Páčila sa vám?

Áno a určite aj divákom. Hralo sa hore-dole, nechýbalo veľa šancí. Trochu mi prekážalo, že sa hráči pri streleckých pokusoch báli zodpovednosti a hľadali inú alternatívu.

Na druhej strane, takéto zápasy sa nehrajú na krásu. Ide o postup. Keď Inter vyhral s trénerom Josém Mourinhom Ligu majstrov, bolo mu jedno, čo si ostatní myslia o jeho defenzívnom štýle.

Tréner Slovana Weiss po zápase s Haifou: Pokúsime sa o zázrak
Video

Mal by sa tým inšpirovať aj Slovan, ktorému experti často v Európe či lige vyčítajú defenzívny štýl?

Na to poviem len toľko, že mu nikdy nebudú vyčítať, keď pôjde ďalej. Včera to bol skôr remízový zápas. Slovan si to s nimi chcel rozdať aj otvoreným futbalom, ale niektoré situácie v ofenzíve neboli vyriešené dobre.

Čo vás potešilo a čo zasa sklamalo?

Sklamali ma aj niektoré individuálne výkony. Napríklad Čavrič nedával loptu skôr od nohy a potom ju strácal a vybíjal si energiu.

Slovan prišiel o veľa lôpt. Buď strácali jeho hráči hlavu alebo sa zvýšila kvalita súpera. Páčilo sa mi, že v závere Slovan súpera zavrel.

Ubehal ho, čo sa slovenským klubom nestáva často. Iste, Haifa sa stiahla a hrala na brejky, ale v závere nestíhala. Chýbal kúsok šťastia…

koláž ohlasy Čítajte viac Ohlasy: Slovan a nebezpečenstvo? S takou malou fantáziou a kreativitou sotva. Jeho hviezda sklamala

Napríklad Kankavovi, ktorý sa nebál to vziať na seba a vypálil…

Presne, bola to pekná strela. Škoda, že trafil len brvno. Páčilo sa mi, že Slovan šiel šťastiu naproti. Snáď sa mu to v odvete vráti.

Vrátil sa aj Dávid Strelec. Bude pre Slovan posilou?

Snaha tam bola. Dávid potrebuje viac priestoru, v jednej situácii to mohol zobrať na seba a nepúšťať to Kuckovi. Ja by som to vyskúšal aj z otočky.

Bol blízko, mohlo sa to tam poodrážať. Znova ďalšia nie najlepšie vyriešená ofenzívna situácia. Verím však, že Strelec bude posilou.

Hráči Slovana Kucka a Strelec o odvete s Haifou: Je to len polčas
Video

Slovan musí v Haife vyhrať, ak chce postúpiť do play off Ligy majstrov. Je to neriešiteľný rébus?

Rozhodne nie. Slovan ukázal kvalitu na to, aby Haifu pritlačil. Vytvoril si šance, bol nebezpečný. Predviedol najlepší výkon v tejto sezóne.

Na hranici svojich možností?

Ťažko povedať. Verím, že ich ešte v Haife posunie. Ak chce postúpiť, nemá na výber. Vonku to bude ešte náročnejšie, lebo domácich bude hnať vypredaný štadión. Môže to byť dvojsečná zbraň.

V čom?

Aj Slovan sa niekedy nechá strhnúť domácou emóciou. Nie je to ľahké. Navyše, Weiss je stratég. Poznám ho. Niečo na Haifu určite vymyslí.

12. Slovan vs Haifa Čítajte viac L'Equipe ho zaradil medzi 50 top talentov sveta a Weiss s Kmotríkom ho nevedeli udržať. Proti Maccabi mu dali šancu, tú svoju však nevyužil

Bude môcť počítať aj so synom a kapitánom Slovana Vladimírom Weissom ml. Môže byť kľúčovým faktorom?

Na Tehelnom poli Slovanu chýbal. Z jeho kreativity mužstvo dlhodobo ťaží. Haifa si na neho musí dať pozor. Možno ho bude držať na krátko a otvoria sa príležitosti pre ďalších.

Napríklad pre Čavriča, ktorému to v prvom zápase nevyšlo a bol stratený. Keď sa Weiss ml. venuje výlučne futbalu, majú to s ním súperi ťažké.

Ste pred utorňajšou odvetou optimista?

Slovanu verím a držím palce. Nebude to ľahké, ale chce hrať najlepšiu súťaž sveta, takže sa nič iné ani nedá čakať. Má zbrane na to, aby Haifu zdolal.

Nočná mora z Haiti. Ohlasy na duel Slovan - Haifa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Šanca na historický kúsok či nočná mora Milana...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Maccabi haifa