Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss hovoril o súperovi, aký ešte na novom Tehelnom poli nebol. Pred odvetou v Izraeli skloňuje slovo zázrak

Prehra 1:2, ale po zápase skandovaný potlesk. Dokonca ani z trénera Vladimíra Weissa nesršali emócie ako zvyčajne.

10.08.2023 05:39
debata (24)
Tréner Slovana Weiss po zápase s Haifou: Pokúsime sa o zázrak
Video

To, čo on videl na ihrisku rozpoznali aj diváci na štadióne. V stredu triumfoval na Tehelnom poli silný tím.

Maccabi Haifa je pred budúcotýždňovou odvetou v utorok v Izraeli veľkým favoritom na postup do play off Ligy majstrov.

V držaní lopty mal navrch Slovan, no keď sa k nej dostali hráči Maccabi, zväčša to „smrdelo“ šancou. A na góly nepotrebovali ani tie, lebo ako tvrdil Weiss na tlačovej konferencii, oba padli prakticky z ničoho.

koláž ohlasy Čítajte viac Ohlasy: Slovan a nebezpečenstvo? S takou malou fantáziou a kreativitou sotva. Jeho hviezda sklamala

"Hrali sme so súperom, ktorý je veľmi silný v hre s loptou, dostali sme však góly prakticky z ničoho. Naopak, z veľké šance hostí náš Milan Borjan chytil.

Chcelo to z našej strany ešte jeden gól navyše, s remízou by som bol spokojný. Takto to nie je dobrý výsledok, ale hráči zo seba vydali všetko," zhodnotil zápas skúsený tréner.

Hráči Slovana Kucka a Strelec o odvete s Haifou: Je to len polčas
Video

Väčšinu zápasu to mal izraelský futbalový majster pod kontrolou, Slovan držal na dištanc a nepúšťal ho do veľkých šancí. Ak sa belasí predsa len do nejakej dostali, trafili buď brankára alebo netrafili bránku.

SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo Slovan Haifa BAX Čítajte viac Sen o skupine Ligy majstrov sa pre Slovan komplikuje. Padol s Haifou

"Futbal sa už dnes nehrá na držanie lopty, ale na momenty a tu izraelský tím využil o jeden viac. My sme však podali výkon na hranici našich schopností, keby sme dali o jeden gól viac, bol by som maximálne spokojný.

Hráčov som pochválil za výkon. Slnili, čo som očakával, treba však oceniť aj súpera. Mal asi o šancu naviac a vyhral zaslúžene," uznal Weiss.

Maccabi niekoľkokrát behom desiatich minút vystrúhal poklonu. Neraz vravel i šikovných a rýchlych hráčoch. „Dovolím si povedať, že takéto silné mužstvo sme tu ešte nevideli. Ani Olympiakos, ani Bazilej takými neboli,“ zalichotil súperovi.

„Videli sme európsky futbal. Kvalitou aj nasadením. Pre nás to bol ťažký zápas s nie dobrým výsledkom, ale vonku sa pokúsime o zázrak,“ doplnil.

Najlepšie snímky zo zápasu Slovan vs. Haifa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Ešte sa poriadne diváci na Tehelnom poli...

Duel na Tehelnom poli sledovali viac ako 21-tisíc fanúšikov, domáci organizátori oznámili, že aréna bola vypredaná. Fanúšikovia počas celého zápasu povzbudzovali, mužstvu zatlieskali aj po záverečnom hvizde. Atmosféru ocenil aj Weiss.

„Fantastický diváci, vynikajúci futbal s top súperom. Nepopúšťame sa však, v nedeľu pocestujeme do Izraela a v utorok sa pokúsime o nemožné. Vo futbale je možné všetko,“ burcoval tréner.

Štadión Sammyho Ofera v Haife je ešte väčší, ako ten na Tehelnom poli. Pojme až 30-tisíc fanúšikov.

„Budeme to tam mať ešte ťažšie, pretože domáce publikum ich bude tlačiť. Musíte tam ísť uvoľnení a hrať na riziko. Potrebujeme dať o gól viac ako súper. Mnohým sa to možno dnes zdá nemožné, no ja verím, že sa to dá,“ presviedčal Weiss.

„Niekoľko zázračných výsledkov sme už v minulosti uhrali,“ dodal na záver.

Nočná mora z Haiti. Ohlasy na duel Slovan - Haifa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Šanca na historický kúsok či nočná mora Milana...

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Maccabi haifa