Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochválil sa ruskou vlajkou, teraz prišiel o Ligu majstrov. Briti zamietli víza hráčovi Ženevy

Futbalista Servette Ženeva Gael Ondoua vynechá zápas 3. predkola Ligy majstrov proti Glasgow Rangers. Kamerunskému hráčovi nebolo udelené vízum do Veľkej Británie.

09.08.2023 20:45
739873522 Foto:
Gael Ondoua počas MS v Katare v drese kamerunskej reprezentácie.
debata (20)

Ondoua je kamerunský reprezentant, ktorý vyrástol v Rusku a má aj ruské občianstvo. Vlani vyvolal rozruch počas majstrovstiev sveta v Katare. Na kopačkách mal vyšité vlajky Kamerunu a Ruska.

Jeho gesto vyvolalo kontroverzie, pretože Rusku pozastavila kvôli vojne na Ukrajine Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) aj Európska futbalová únia (UEFA) možnosť štartovať na medzinárodných podujatiach. Vlajka na kopačkách Ondouu bola vnímaná ako podpora ruského agresora.

Árni Frederiksberg Čítajte viac Tornádo z Klaksvíku. Od ôsmej do štvrtej predáva pizzu, po večeroch vyčíňa v Lige majstrov

Nie je známy konkrétny dôvod, prečo sa britské úrady rozhodli zamietnuť futbalistovi víza. Tá sa len odhadovať, že za tým stojí práve existencia ruského pasu a správanie Kamerunčana počas MS v Katare.

Predstavitelia Servette Ženeva nechceli hovoriť o podrobnostiach prípadu počas utorňajšej tlačovej konferencie.

„Úsilie klubu a jeho hráča počas dvoch týždňov, aj v spolupráci so Škótskou futbalovou asociáciou, nestačilo. Klub táto situáciu mrzí, podporuje svojho hráča a jeho tím, ktorý si bude musieť z nešportových dôvodov poradiť bez dôležitého futbalistu,“ znelo vyjadrenie Servette Ženeva.

Dinamo Záhreb Čítajte viac Chorváti zákaz obišli a z Atén si vezú na rukách krv. Netreba sa vraj s nimi zahrávať. Kto sú zlí, modrí chlapci zo Záhrebu?

Okrem Onduu nemohli na pôde škótskeho klubu nastúpiť ďalších sedem hráčov švajčiarského tímu. Enzo Crivelli bol suspendovaný po červenej karte proti Racingu Genk.

Zranenia zabránili štartu brankára Jeremyho Fricka a hráčov v poli: Keiga Tsunemota, Thea Magnina, Miroslava Stevanoviča, Alexisa Antunesa a Alexandra Lynga.

Krásne partnerky hviezdnych svetových futbalistov Fotogaléria - 61 fotiek Všetky fotky
Medzi najslávnejšie futbalové páry sme zaradili...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Glasgow Rangers #Servette Ženeva #Gael Ondoua