Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dynamo Kyjev dalo košom Poľsku. Pre zápasy v pohároch si vybralo inú krajinu

Mužstvo Dynama Kyjev nenastúpi na stretnutia v pohárovej Európy v Poľsku, ako tomu bolo v minulej sezóne. Najslávnejší ukrajinský klub sa rozhodol pre Rumunsko a štadión Rapidu Bukurešť.

06.08.2023 08:31
730053699 Foto:
Trénerom Dynama Kyjev je Rumun Mircea Lucescu.
debata (5)

Ukrajinský tím, ktorého trénerom je Rumun Mircea Lucescu, sa v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy stretne s gréckym Arisom Solún.

Dynamo nemôže pre ruskú agresiu na Ukrajine hrať domáce zápasy na svojom štadióne. Podľa webu Európskej futbalovej únie (UEFA) sa odvetný zápas proti Solúnu odohrá 17. augusta na štadióne Giulesti v Bukurešti.

Tréner Lucescu minulý mesiac povedal, že štadión v hlavnom meste Rumunska bude najlepším riešením pre jeho mužstvo v konferenčnej lige. V minulej sezóne odohralo Dynamo medzištátne zápasy v Poľsku – v Lodži a v Krakove.

Róbert Polievka Čítajte viac Už má toho plné zuby. Do Slovana nejde. Chcem byť zasa Polievka, aký som bol

V ročníku 2022/23 pôsobil kyjevský klub v predkolách Ligy majstrov najskôr v Lodži, kde narazil na Fenerbahce (0:0), Sturm Graz (1:0) a Benficu Lisabon (0:2).

Na skupinovú fázu Európskej ligy sa presunul na štadión Cracovie Krakov a prehral s Larnakou (0:1), Rennes (0:1) a opäť s Fenerbahce (0:3).

V aréne Giulesti v Bukurešti hráva svoje domáce zápasy Rapid. Štadión bol otvorený v minulom roku, je výstavba stále 67 miliónov eur a má kapacitu 14-tisíc miest.

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Kyjev #Európska konferenčná liga