Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Palestína, Palestína! Obávaní chuligáni Maccabi na Slovan neprídu, UEFA im to zatrhla

Futbalistov Slovana Bratislava čaká dvojzápas, ktorý ich môže priblížiť k ich veľkému snu - k účasti v skupinovej fáze prestížnej Ligy majstrov.

04.08.2023 07:23
Haifa fans Foto:
Fanúšikovia Maccabi Haifa počas zápasu Ligy majstrov proti Juventusu Turín.
debata (1)

Po tom, ako slovenský šampión vyradil v 1. predkole luxemburský Swift Hesperange a v 2. predkole si poradil so Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny, ho čaká doposiaľ najťažšia prekážka.

Mužstvo Vladimíra Weissa staršieho vyzve v boji o baráž LM izraelský tím Maccabi Haifa. Maccabi je 15-násobný izraelský majster, skupinovú fázu Ligy majstrov hral už trikrát a bojuje o štvrtú účasť.

Róbert Polievka Čítajte viac Milión nepadol, Rusko zmietol zo stola. Slovanu môže dôjsť trpezlivosť, kto a za koľko lanári Polievku?

V prvom zápase 3. predkola, ktorý je na programe v stredu 9. augusta o 20.30 na Tehelnom poli, mu však bude chýbať podpora z tribún.

Maccabi pyká za správanie svojich fanúšikov počas súboja 1. predkola LM s maltským tímom Hamrun Spartans. Priaznivci izraelského mužstva cestovali aj na duel na Malte, ale ukázali sa vo veľmi zlom svetle.

V hľadisku štadióna v meste Ta'Qali odpálili viacero dymovníc, ale čo bolo horšie, zapojili do bitky s políciou.

Násilné strety odštartovali provokácie domácich ultras, ktorí kričali na fanúšikov Maccabi pokriky „Palestína, Palestína!“. Politický, náboženský a územný konflikt medzi Izraelom a Palestínou trvá od polovice 20. storočia.

Fanúšikovia Maccabi Haifa vyčíňali počas zápasu... Foto: Profimedia
Maccabi Malta Fanúšikovia Maccabi Haifa vyčíňali počas zápasu 1. predkola LM 2023/24 na ihrisku maltského tímu Hamrun Spartans.

Fanúšikovia Maccabi reagovali na pokriky hádzaním objektov na domácu tribúnu, pričom zasiahli viacerých divákov. Následne sa pustili do bitky s privolanou políciou, ktorá zasahovala v ich sektore.

Denník Times of Israel informoval, že piati chuligáni Maccabi skončili v maltskom väzení.

Výsledkom bol trest pre izraelský klub. Disciplinárna komisia UEFA zakázala predaj vstupeniek jeho fanúšikom na najbližšie vonkajšie zápasy LM vrátane duelu v Bratislave.

Informáciu potvrdil aj Slovan.

Maccabi Haifa Čítajte viac Obrat v Haife, o súperovi Slovana rozhodlo predĺženie. Klaksvík si poradil aj so švédskou prekážkou

„Vzhľadom na rozhodnutie Disciplinárnej komisie UEFA o udelení trestu zákazu predaja vstupeniek pre klub Maccabi Haifa FC na vonkajší zápas kvalifikácie Ligy majstrov (ŠK Slovan Bratislava – Maccabi Haifa FC, 9.8.2023), sme z bezpečnostných dôvodov obmedzili internetový predaj vstupeniek výhradne na územie Slovenskej republiky,“ reagoval slovenský šampión.

Na stredajší zápas sa tak nedostanú fanúšikovia zo zahraničia.

„Fanúšikov Slovana, ktorí žijú mimo Slovenska a chceli prísť podporiť svoj klub, vopred prosíme o pochopenie tohto rozhodnutia, ktoré bolo prijaté s dôrazom na bezpečnosť našich priaznivcov v domácich sektoroch,“ píše sa vo vyhlásení bratislavského klu­bu.

03. Slovan vs. Mostar Weiss Čítajte viac Weiss: Ivan mi sľúbil útočníka, agenti nám posielajú stovky správ. Polievka chce ísť k nám, ide iba o peniaze

Slovan zároveň upozornil fanúšikov Maccabi, aby sa nepokúšali dostať sa na štadión.

"ŠK Slovan Bratislava dôrazne vyzýva fanúšikov klubu Maccabi Haifa, aby si nekupovali vstupenky na tento zápas ani cez sprostredkovateľov, pretože im nebude umožnený vstup na zápas.

Osobám, ktoré budú vyhodnotené organizátorom podujatia ako rizikové v zmysle § 2 písm. j) Zákona č. 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí a o doplnení niektorých zákonov nebude umožnený vstup na podujatie," dodáva Slovan v komuniké.

Ohlasy médií na súboj Slovan - Zrinjski Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mostaru sa opäť nepodarilo prekonať prekážku v...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #Maccabi haifa