Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Ivan mi sľúbil útočníka, agenti nám posielajú stovky správ. Polievka chce ísť k nám, ide iba o peniaze

Prvý inkasovaný gól poriadne nevidel, lebo nadával rozhodcovi kvôli žltej karte pre syna a kapitána Vladimíra Weissa ml. Druhý si musí ešte poriadne pozrieť. Napriek tomu, že jeho zverenci prišli o dvojgólové vedenie, bol spokojný.

02.08.2023 05:26
03. Slovan vs. Mostar Weiss Foto: ,
Trénera Vladimíra Weissa mohol rýchly gól upokojiť, no opak bol skôr pravdou a neustále nabádal svojich zverencov k ostražitosti.
debata (17)

„Mne i nám všetkým spadol veľký kameň zo srdca,“ vyhlásil tréner futbalistov Slovana Vladimír Weiss st. po postupe do 3. predkola Ligy majstrov cez HŠK Zrinskij Mostar.

Tréneri Weiss a Rendulič po zápase Slovan - Mostar
Video

Postupujete ďalej po výhre 1:0 vonku a utorňajšej remíze 2:2 na domácej pôde. Ste spokojný?

Výborný zápas v skvelej kulise. Ďakujem, že sa ľudia prišli pozrieť na Slovan. Bolo vypredané, hrali sme na emócii.

Mrzia ma dve veci – Vladova tretia žltá karta, kvôli ktorej nemôže nastúpiť v najbližšom zápase a tiež dva inkasované góly. Hrali sme na postup a to sa podarilo. Hráčom som sa poďakoval. Nebol tam slabý výkon, beriem to pozitívne.

Splnili sme základný cieľ. V stredu budeme hrať prvý duel 3. predkola doma. Verím, že opäť príde plný štadión. V závere sme nepodržali hore loptu tak, ako som chcel.

Boli sme vzadu unavení, škoda, že sme nezvíťazili. Radujem sa však aj z remízy a postupu. Spadol nám kameň zo srdca. Neviem si predstaviť, že by sme vypadli.

0 koláž Čítajte viac Pomsta sa nekonala a ešte môžeme čakať pokutu. Sklamaní Bosniaci si rypli aj do rozhodcu

Prečo ste znova prišli o vedenie 2:0 a duel zdramatizovali inkasovanými gólmi?

Prvý gól som nevidel, nadával som rozhodcovi za tú kartu Vladovi. S druhým gólom sa dalo niečo robiť predtým. Tréner sa učí celý život. Žiadny kouč mi neodpovedal na otázku, prečo súper vie za päť minút zatlačiť aj Paríž či Barcelonu. Stalo sa to aj nám, Mostar sa viezol na vlne emócie.

Aleksandar Čavrič dal gól a pridal aj asistenciu. Je pre mužstvo momentálne nenahraditeľný?

Keby sme Čavriča neudržali, taký výsledok by sme neuhrali. Je to náš útočný tromf. Dáva dôležité góly, viaže na seba obrancov. Dal fantastický druhý gól. Je to dobrý chlapec.

Nevieme si mužstvo bez neho predstaviť. Ako bez Kucku, Kankavu a ďalších.

Ako vyzerá jeho budúcnosť? Zostane, keď ste si zaistili skupinovú fázu jedného z troch európskych pohárov?

Máme džentlmentskú dohodu. Má malé dieťa, chce tu aj zostať žiť. Navrhli sme mu nový kontrakt, vylepšený na tri roky. Má voľné ruky, ak mu príde zaujímavá ponuka, môže odísť. Aj dnes ukázal, že tu chce zostať. Na trhu by ste za také peniaze lepšieho hráča ako Čavrič nezohnali.

SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Čítajte viac Istota skupinovej fázy a milióny k tomu. Slovan postúpil do 3. predkola Ligy majstrov

V oboch dueloch s Mostarom skóroval Sharani Zuberu. Prekvapil vás?

Sharani dal krásny gól. Zobrali sme ho prakticky z ulice. V Dunajskej Strede sa mu skončil kontrakt a videli sme ho pred rokom a pol s asistentom Borisom Kitkom hrať za Šamorín proti nášmu béčku.

Má niečo, čo sa nedá naučiť. Upútal nás rýchlosťou, silou a skromnosťou. Potrebuje zlepšiť techniku. Ale pomáhame mu v tom. Verím, že nám to naďalej bude vracať. Nie všetci ho tu chceli, ale podpísal zmluvu a dnes je platným členom tímu.

Ste spokojný s novými posilami?

Výborne zapadli do kádra Savvidis či Borjan. Tolič musí ešte popracovať na fyzičke, ale potrebujeme sa posilniť vpredu.

Odteraz to bude vyčerpávajúce, pôjdeme každé tri dni, ale aj v lige musíme vyhrávať, ak chceme byť majstri. Budem tlačiť na majiteľov, aby sme priviedli hráča dopredu a zvýšili konkurenciu. Verím, že sa to podarí ešte tento týždeň.

Ohlasy médií na súboj Slovan - Zrinjski Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mostaru sa opäť nepodarilo prekonať prekážku v...

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Zrinjski Mostar