Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan je pre UEFA problémový klub. Šéf disciplinárky SFZ odhadol trest pre Kucku

Opora Slovana Bratislava Juraj Kucka má za sebou jeden z najhorších večerov v bohatej futbalovej kariére.

13.07.2023 10:02
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka oslavuje gól v derby proti Trnave.
debata (55)

„Je to hráč, ktorého chce mať každé mužstvo. Na ihrisku nechá maximum, je dobrý do partie. Podporuje spoluhráčov, ak je na lavičke. Pomáha, keď je na trávniku. Skvelý chlapec.“

Týmito slovami charakterizoval Kucka ešte pred šiestimi rokmi hviezdny stredopoliar AC Miláno a jeho vtedajší spoluhráč Richardo Montolivo.

Možno aj on bude prekvapený, keď sa dozvie, že Kucka v stredu večer pohrýzol súpera a dostal červenú kartu.

Nebude jediný, kto vyvalí oči. Nečakaný skrat skúseného slovenského reprezentanta bude mať vážne následky. Myslí si to šéf Disciplinárnej komisie SFZ Peter Mihál.

Šéf Slovana Ivan Kmotrík ml. o rokovaniach s gruzínskou hviezdou G. Čakvetadzem

Video

„Bol som na štadióne, ale nemal som z tribúny najlepší výhľad. Pozrel som si doma zábery a je jasné, že Kucka súpera pohrýzol,“ priznáva Mihál pre Športweb.

„Hneď na úvod poviem, že sme sa na Slovensku s podobným prípadom nestretli, preto je náročné odhadnúť presnú výšku trestu. Isté však je, že sa mu Kucka nevyhne a nebude nízky.“

Mihál pripomína prípad Luísa Suáreza, ktorý na MS 2014 pohrýzol stopéra Talianska Giorgia Chielliniho a dostal stopku na deväť súťažných zápasov a tiež štvormesačný zákaz činnosti.

"V pléne disciplinárnych inšpektorov UEFA som len krátko, takže neviem, aká je sadzba. Avšak pri kauze Ondřeja Kúdelu dostal obranca Slavie desaťzápasový trest za rasizmus.

Ak sa nemýlim, na Slovensku máme v reguliach DK za uhryznutie až dvojmesačnú prestávku od futbalu," pokračuje Mihál.

SR futbal LM 1. predkolo Slovan Swift BAX Čítajte viac Najskôr záblesk Chovana, potom geniality od Weissa až po skrat Kucku. Viem ho pochopiť, háji uhryznutie tréner Weiss

Z právnickej agendy vie, že nie je prípad ako prípad. Dôležité sú aj okolnosti.

"Súper Kucku zaľahol po tvrdom súboji, nešlo o priamy atak hráča Slovana. Navyše, Kucka nemá povesť zákerného hráča a je to jeho prvý takýto priestupok.

Na druhej strane Slovan je problémový klub. UEFA ho rieši pomerne často a to Kuckovi ani Slovanu nepomôže, skôr priťaží. Aj k tomu disciplinárka UEFA prihliadne," tvrdí Mihál.

© Autorské práva vyhradené

55 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Juraj Kucka