Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fiorentina žiada po krvavom zranení kapitána tvrdý trest. Jeho reakcie prekvapili

Taliansky klub ACF Fiorentina požaduje od Európskej futbalovej únie (UEFA) tvrdý zásah proti West Hamu po tom, čo fanúšikovia anglického tímu zasiahli vo finále Európskej konferenčnej ligy v Prahe jej kapitána Cristiana Biraghiho do hlavy.

08.06.2023 21:04
Cristiano Biraghi Foto: ,
Kapitán Fiorentiny Cristiano Biraghi po tom, čo ho zasiahli fanúšikovia West Hamu.
debata

Tridsaťročného ľavého obrancu trafili po polhodine hry do zadnej časti hlavy plastové poháre a utrpel hlbokú ranu, ktorá si vyžiadala osem stehov.

"Fiorentina dôrazne odsudzuje to, čo sa stalo nášmu kapitánovi. Je to neprijateľné správanie, ktoré odviedlo pozornosť hráčov od futbalu pre obavy o ich bezpečnosť.

Sme si istí, že UEFA tento incident dôkladne prešetrí a potrestá osoby zodpovedné za tento čin," uviedol klub vo vyhlásení po prehre 1:2.

00 fans Čítajte viac Divoká oslava Angličanov v centre nočnej Prahy. Policajti schytali fľaše do hlavy, zasahovala záchranka

Incident sa udial v 35. minúte za bezgólového stavu, keď išiel Biraghi zahrávať rohový kop pri sektore priaznivcov West Hamu. Tí ho zahádzali predmetmi a pravdepodobne elektronická cigareta mu spôsobila tržnú ranu na hlave.

„Neodsudzujem ich, ale dúfam, že niekto urobí svoju prácu a bude sa nimi zaoberať,“ vravel Biraghi pre Sky Sport Italia.

Rozhodca Carlos Del Cerro Grande na chvíľu prerušil duel a zadák Fiorentiny potreboval ošetrenie.

Fiorentina West Ham Čítajte aj Krvavý kapitán Fiorentiny, vysmiaty Křetinský. West Ham vyhral finále EKL v Prahe

Namiesto toho, aby sa po incidente zložil na zem, zostal na nohách a sarkasticky tlieskal smerom k nespratníkom drukujúcim West Hamu.

Fiorentina prehrala druhé finále v priebehu dvoch týždňov, keď 24. mája podľahli vo finále Talianskeho pohára Interu 1:2.

„Naozaj to bolí. Je ťažké nájsť slová, ktoré by vystihli ten hrozný pocit, ktorý máme,“ povedal Biraghi pre Sky Sport Italia.

ČR Praha šport futbal EKL finále West Ham Fiorentina Čítajte aj Sme legendy, nadchýnal sa Coufal. Jeho spoluhráč je prvým, kto získal všetky európske trofeje

Budeme spolupracovať, znie z West Hamu

"West Ham United odsudzuje počínanie malej skupiny jednotlivcov, ktorí hádzali predmety na ihrisko počas zápasu. Takéto správanie nemá vo futbale miesto a nereprezentuje hodnoty nášho klubu.

Budeme spolupracovať s políciou pri vyšetrovaní incidentov a v súlade s princípom nulovej tolerancie potrestáme každého, u koho sa preukáže vina. Dostane zákaz vstupu na náš štadión i na výjazdy s klubom," citovali britské médiá z oficiálneho vyhlásenia anglického klubu.

Finále EKL medzi Fiorentinou a West Hamom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Vladimír Coufal hral v Edene viac-menej na...
debata chyba
Viac na túto tému: #West Ham United #ACF Fiorentina #Cristian Biraghi