Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slová, po ktorých v šatni Bayernu tiekla krv. Čo povedal Sané Manému?

Dusno na trávniku malo dohru v šatni. Ako sme informovali vo štvrtok, medzi hviezdnymi futbalistami Bayernu Mníchov Sadiom Maném a Leroyom Saném prišlo po prehre 0:3 na pôde Manchestru City v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov k incidentu.

15.04.2023 07:59
Sadio Mané Foto: ,
Sadio Mané (vľavo) a Leroy Sané na tréningu Bayernu deň po incidente v šatni.
debata

Senegalský útočník Mané mal napadnúť nemeckého reprezentanta Saného a úderom päsťou mu rozťať spodnú peru. Dvojicu museli oddeliť spoluhráči.

Bayern Maného vylúčil zo zostavy na sobotňajší zápas proti Hoffenheimu a udelil mu pokutu, hráč sa ospravedlnil.

Leroy Sané a Sadio Mané. Čítajte aj Krvavý incident v šatni Bayernu. Klub po bitke spoluhráčov suspendoval Maného

Spomínaná dvojica hráčov sa nepohodla už na trávniku a napätie eskalovalo po zápase. Maného výbuch mal prísť po rasistickej poznámke od spoluhráča. Senegalčanov bratranec novinár Papa Mahmoud Gueye prezradil, že Sané označil Maného za „čierne hov*o“.

Tvrdá urážka pôsobí prinajmenšom zvláštne, keďže aj Sané má tmavú farbu pleti. Jeho otcom je Maného krajan, bývalý futbalista Souleymane Sané.

Connor Bedard Čítajte aj Kanada rieši škandál. Bedard sa odťahoval od detí tmavej pleti, matka ho verejne obvinila z rasizmu

Hráči Bayernu ani klub detaily incidentu neobjasnili, spor je však vraj už urovnaný.

Tréner Thomas Tuchel, ktorý prišiel na lavičku mníchovského veľkoklubu pred troma týždňami, pri horúcich momentoch osobne nebol. Na piatkovej tlačovej konferencii ubezpečil, že atmosféra je pokojná. Incident by podľa jeho slov dokonca mohol mať „očisťujúcu funkciu.ׅ“

„Som jeho prvý advokát a prvý zástanca. Poznám ho už veľmi dlho a poznám aj jeho okolie. Má moju plnú podporu. Mal ju aj predtým a má ju aj po tejto chybe, ktorej sa dopustil. Každý má právo urobiť chybu," uviedol Tuchel na adresu Senegalčana.

„Obaja si uvedomujú situáciu, včerajší aj dnešný tréning sa už niesol v dobrej nálade,“ doplnil.

Zlí muži svetového futbalu Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ich škandalózne prešľapy plnili stránky novín a...
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Sadio Mané #Leroy Sané