Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden z klenotov Neapola! Z Lobotkovej prihrávky fanúšikovia šalejú. Pozrite si ju

V dvojzápase strelili päť gólov a neinkasovali ani raz. Futbalisti SSC Neapol si poradili s Frankfurtom aj v stredajšej odvete a premiérovo si zahrajú štvrťfinále Ligy majstrov.

16.03.2023 09:21
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka z Neapola sa snaží odkopnúť loptu pred Djibrilom Sowom z Frankfurtu.
debata (6)

Na triumfe 3:0 na Štadióne Diega Maradonu sa podieľal aj Stanislav Lobotka.

Slovenský stredopoliar v nadstavenom čase prvého polčasu rozbehol akciu šikovnou prihrávkou Matteovi Politanovi, ktorý poslal presný center na hlavu kanoniera Victora Osimhena.

„Prihrávka trpaslíka Lobotku ma privádza do šialenstva,“ napísal k otváraciemu zásahu jeden z fanúšikov na twitteri. Pozrite si video:

Trio označil za klenoty Neapola. Lobotka, ktorý pred zápasom predĺžil kontrakt s Neapolom do roku 2027 s opciou na ďalšiu sezónu, patril v strede poľa opäť k najlepším hráčom. Na webe Sofascore.com dostal známku 6,9. Najvyššiu – 8,5 – mal spomínaný Osimhen.

Ten v 53. minúte pridal druhý presný zásah a triumf „Partenopei“ spečatil v 64. minúte z penalty Piotr Zelinski.

Osimhen mohol z bieleho bodu zaznamenať hetrik, ale po stretnutí zdôraznil, že je pre neho prvoradý úspech mužstva: „Zielinski sa ma opýtal, či môže penaltu kopnúť. Samozrejme, som tímový hráč a je úplne jedno, kto gól dá. Viem, že dokážem skórovať aj inak ako z pokutového kopu.“

Lobotka1 Čítajte aj Lobotka predĺžil s Neapolom: Zlepšili sa mu podmienky zmluvy, tvrdí jeho agent

Neapol podľa neho môže pomýšľať aj na celkový triumf v najprestížnejšej klubovej súťaži.

„Všetko je možné a máme káder na to, aby sme si sen o zisku trofeje v Lige majstrov splnili. Chceme si užiť túto chvíľu. Je to veľký moment, píšeme históriu klubu. Snívame ďalej a nemáme hranice,“ uviedol reprezentant Nigérie pre stránku UEFA. V prebiehajúcej sezóne má na konte už 23 gólov vo všetkých súťažiach.

O výnimočnom kúsku hovoril aj tréner Luciano Spalletti: „Nebolo to jednoduché, no podarilo sa nám dosiahnuť historický míľnik.“

Druhú najvyššiu známku spomedzi Neapolčanov (8,4) dosiahol Zelinski. „Myslím si, že tohto Neapola sa musí báť každý. Sme šťastní a ďakujeme fanúšikom, že za nami vždy stáli. Vieme, že dokážeme ešte viac,“ tvrdí odhodlane Poliak.

Stanislav Lobotka Čítajte aj Úprimná spoveď Lobotku. Schudol som, prišiel Spaletti a začala sa nová história

Prvýkrát od roku 2006 bude mať Taliansko medzi elitnou osmičkou v Lige majstrov až trojicu zástupcov, keď Neapol doplnil vo štvrťfinále milánske kluby AC a Inter. Tréner Frankfurtu po neúspešnom dvojzápase prirovnal súpera k bundesligovému lídrovi Bayernu Mníchov.

„Neapol je top trieda, niečo ako Bayern. Majú neuveriteľnú defenzívu, najlepšiu v Serii A. V nej po viac ako tridsiatich rokoch získajú Scudetto,“ je presvedčený Oliver Glasner.

763014419 Čítajte aj Chaos v uliciach Neapola. Nemeckí fanúšikovia zaútočili na políciu

Duel zatienili výtržnosti priaznivcov Frankfurtu, ktorí v meste vyvolávali už pred stretnutím nepokoje a musela proti nim zasiahnuť polícia.

Stovky fanúšikov nemeckého tímu prišli do Neapola napriek tomu, že nemali vstupenky na zápas. Po príslušníkoch poriadkových síl hádzali dymovnice, svetlice, stoličky, kovové tyče a zapálili aj niekoľko áut. Polícia proti nim použila slzotvorný plyn.

Famózne čísla Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Stanislav Lobotka prežíva sezónu snov....
6 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka