Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Škóti sa vyfarbili. Hanlivými transparentmi zneuctili pamiatku kráľovnej

Priaznivci škótskeho Celticu sa pred zápasom Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck prezentovali nevhodnými odkazmi v súvislosti s úmrtím kráľovnej Alžbety II.

15.09.2022 09:00
722816905 Foto:
Fanúšikovia Celticu s nevhodným transparentom na zápase Ligy majstrov.
debata (24)

Všetky kluby z ostrovov účinkujúce v súbojoch Ligy majstrov mali povolené uctiť si minútou ticha pamiatku na zosnulú kráľovnú Alžbetu II, ktorá zomrela minulý týždeň.

No po predzápasovom stretnutí zástupcov Šachtaru a Celticu s delegátom zápasu sa rozhodlo, že v ich prípade minúta ticha nebude. A Škóti poňali spomienku na kráľovnú po svojom.

Israel Soccer French Super Cup Čítajte viac Historický gól Messiho v Lige majstrov. Čelil aj nájazdu fanúšika

Tesne pred úvodným výkopom odhalili transparent s vulgárnym nápisom „s..ť na korunu“. Keď zazneli prvé tóny hymny Ligy majstrov, rozvinuli ďalší transparent, ktorý tiež zosmiešňoval stratu kráľovnej.

Stálo na ňom: „Prepáčte za vašu stratu, Michael Fagan.“ Fagan sa preslávil v roku 1982 vniknutím do Buckinghamského paláca a vkradnutím sa do spálne kráľovnej, kde s ňou viedol asi 10-minútový rozhovor.

Erling Haaland Čítajte viac Haaland skolil "svojich". Rozhodol o triumfe City nad Dortmundom

Neskôr sa zistilo, že maliar a dekoratér Fagan mal schizofréniu. Kráľovná si myslela, že ide len o opitého člena personálu.

Stretnutie Ligy majstrov sa odohralo na štadióne vo Varšave z dôvodu prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine. Tisíce Škótov vyrazili do Poľska podporiť svoj klub, ktorý napokon remizoval so Šachtarom 1:1.

Futbalové kluby, ktoré upadli do zabudnutia Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Blackburn (Anglicko) - Slávne časy anglického...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Celtic Glasgow #Šachtar Doneck