Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škóti sa vyfarbili. Hanlivými transparentmi zneuctili pamiatku kráľovnej

Priaznivci škótskeho Celticu sa pred zápasom Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck prezentovali nevhodnými odkazmi v súvislosti s úmrtím kráľovnej Alžbety II.

15.09.2022 09:00
722816905 Foto:
Fanúšikovia Celticu s nevhodným transparentom na zápase Ligy majstrov.
debata (24)

Všetky kluby z ostrovov účinkujúce v súbojoch Ligy majstrov mali povolené uctiť si minútou ticha pamiatku na zosnulú kráľovnú Alžbetu II, ktorá zomrela minulý týždeň.

No po predzápasovom stretnutí zástupcov Šachtaru a Celticu s delegátom zápasu sa rozhodlo, že v ich prípade minúta ticha nebude. A Škóti poňali spomienku na kráľovnú po svojom.

Israel Soccer French Super Cup Čítajte viac Historický gól Messiho v Lige majstrov. Čelil aj nájazdu fanúšika

Tesne pred úvodným výkopom odhalili transparent s vulgárnym nápisom „s..ť na korunu“. Keď zazneli prvé tóny hymny Ligy majstrov, rozvinuli ďalší transparent, ktorý tiež zosmiešňoval stratu kráľovnej.

Stálo na ňom: „Prepáčte za vašu stratu, Michael Fagan.“ Fagan sa preslávil v roku 1982 vniknutím do Buckinghamského paláca a vkradnutím sa do spálne kráľovnej, kde s ňou viedol asi 10-minútový rozhovor.

Erling Haaland Čítajte viac Haaland skolil "svojich". Rozhodol o triumfe City nad Dortmundom

Neskôr sa zistilo, že maliar a dekoratér Fagan mal schizofréniu. Kráľovná si myslela, že ide len o opitého člena personálu.

Stretnutie Ligy majstrov sa odohralo na štadióne vo Varšave z dôvodu prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine. Tisíce Škótov vyrazili do Poľska podporiť svoj klub, ktorý napokon remizoval so Šachtarom 1:1.

Futbalové kluby, ktoré upadli do zabudnutia Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Blackburn (Anglicko) - Slávne časy anglického...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Celtic Glasgow #Šachtar Doneck