Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší Ronaldov rekord mal trpkú príchuť. Rozhodca? Každý to videl, znie z United

Šance futbalistov Manchestru United na zisk prvej cennej trofeje od roku 2017 sa rozplynuli. V osemfinálovej odvete Ligy majstrov si na Old Trafford vylámali zuby na dobre organizovanej defenzíve Atlética Madrid.

16.03.2022 08:24
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo v debate s rozhodcom.
debata

V závere prvého polčasu neustrážili brazílskeho obrancu Renana Lodiho, ktorý po centri Antoinea Griezmanna rozhodol o víťazstve hostí 1:0.

"Vedeli sme, že ak chceme proti takému skúsenému tímu pomýšľať na postup do štvrťfinále, musíme v domácej odvete streliť prvý gól. To sa nám žiaľ nepodarilo.

Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, v druhom dejstve sme sa nevedeli dostať do správneho rytmu. Vypracovali sme si síce pár šancí, no Jan Oblak predviedol brilantné zákroky," uviedol pre akreditované médiá tréner Manchestru United Ralf Rangnick.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Po Messim sa lúči s LM aj Ronaldo. United nenašli recept na bránku Atlética

V 13. minúte sa po dravom prieniku Bruna Fernandesa ocitol v dobrej šanci Anthony Elanga, ktorý v úvodnom dueli zariadil remízu 1:1, no trafil iba hlavu Oblaka.

Atlético sa postupne osmelilo a v 34. minúte Joao Felix dopravil loptu do siete, no gól neplatil, pretože prihrávajúci Marcos Llorente stál v ofsajde.

V 41. minúte však Atléticu vyšla rýchla kontra, ktorú zakončil presnou hlavičkou k bližšej žrdi Lodi.

Podľa Rangnicka gólu predchádzal faul na Anthonyho Elangu. „Pred gólom Atlética bol faulovaný, no nevidel to tak ani hlavný rozhodca, ani čiarový,“ uviedol Rangnick.

„Rozhodca? Nechcem o tom hovoriť, každý videl, čo sa stalo. Nemôžeme to zmeniť,“ povedal pre Telegraph David de Gea, brankár United, ktorý predtým obliekal dres Atlética.

Lionel Messi Čítajte aj Messi je žoldnier a podvodník! Exhráč PSG tvrdo naložil aj Neymarovi

„Atlético má skúsené mužstvo, ktoré vie, ako treba hrať v zápasoch vyraďovacej časti Ligy majstrov. Ťažko sme si proti nemu vytvárali šance,“ dodal De Gea.

V druhom polčase bol blízko ku gólu na 1:1 Raphael Varane, no jeho hlavičku Oblak zneškodnil.

Domácim nepomohol k vyrovnaniu ani Cristiano Ronaldo, ktorý prekonal rekord brankára Ikera Casillasa v počte odohraných minút v Lige majstrov.

Portugalčan nevyslal na bránku súpera ani jednu strelu, čo sa mu v zápase LM, v ktorom odohral celých 90 minút, stalo prvýkrát.

FC Barcelona Čítajte aj Barcelona je na ceste do pekla. Červené čísla sú čoraz obludnejšie

Tréner Atlética Diego Simeone označil triumf v „Divadle snov“ za dielo celého kolektívu.

"Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v sezóne. Veril som, že rýchle kontry môžu byť kľúčom k úspechu. Postupne sme zmenili rozostavanie z 5–3–2 na 5–4–1. Griezmann sa posunul na pravé krídlo a práve po jeho centri padol víťazný gól Lodiho.

Pre Renana je odmenou za všetku tú drinu. Dlho bojoval o to, aby sa dostal do základnej jedenástky, čakal na svoju šancu a tá prišla.

Všetci hráči vydali zo seba maximum. Naša defenzíva bola brilantná a v dôležitých momentoch nás podržal Oblak," pochvaľoval si kouč „Los Colchoneros“.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Ronaldova šou umlčala kritikov. Prekonal českú legendu? Je to diskutabilné

Spokojnosť neskrýval ani kapitán Atlética Koke, ktorý operoval na veľkom priestore. Európska futbalová únia (UEFA) ho označila za Hráča zápasu.

"Táto sezóna je pre nás ako na hojdačke. V domácej súťaži sa nám nedarí podľa predstáv, o to je dôležitejšie, že sme stále v hre v Lige majstrov.

Už v prvom osemfinálovom súboji proti Manchestru United sme si zaslúžili vyhrať.

V odvete nás pri šanciach Elangu a Varanea podržal skvelými zákrokmi Oblak, ktorý potvrdil, že je najlepší brankár na svete," zdôraznil stredopoliar úradujúceho španielskeho majstra.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #atlético madrid