Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trest za Ukrajinu? Rusko môže prísť o mimoriadne športové podujatie

Ruskí futbaloví bossovia odmietli správy, že UEFA zvažuje presunutie finále Ligy majstrov 2022 z Petrohradu pre napätie s Ukrajinou.

22.02.2022 10:50
Gazprom aréna Foto:
Gazprom aréna v Petrohrade.
debata (25)

Časť britských médií totiž od utorka špekuluje, že UEFA „nemá inú možnosť“, ako presunúť výkladnú skriňu európskeho klubu inde. Finále LM sa má konať v severoruskom meste 28. mája.

„Nevenujeme pozornosť rôznym komentárom britských médií,“ povedal pre agentúru TASS šéf miestneho organizačného výboru v Petrohrade Alexej Sorokin.

„Stretávame sa tým posledných 15 rokov – od roku 2008, keď nám údajne tiež mali niečo vziať,“ poukázal futbalový predstaviteľ na finále LM 2008 v Moskve.

„UEFA je veľká medzinárodná športová organizácia, ktorá pôsobí mimo politického kontextu. Organizačný výbor a UEFA na túto tému nediskutovali a ani nemôžu. Na finále sa pripravujeme podľa plánu. Očakávame príchod viac ako 50-tisíc zahraničných fanúšikov.“

Finále Ligy majstrov je najväčším zápasom v klubovom futbale. Jeho edícia 2022 sa bude konať v Gazprom Arene s kapacitou 68 000 miest, známej aj ako Krestovskij Stadium.

Ukrajina Čítajte viac Putin chce demilitarizovanú a neutrálnu Ukrajinu

Miesto konania je domovom ruského giganta Zenitu Petrohrad a hostilo zápasy majstrovstiev sveta vo futbale 2018 i majstrov­stiev Európy 2020.

Správy z britských médií prichádzajú po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin oficiálne uznal odštiepenecké regióny Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a Luganskej ľudovej republiky (LĽR), ktoré boli predtým súčasťou Ukrajiny.

Správy britského bulvárneho denníka The Daily Star tvrdia, že UEFA „pozorne monitoruje ukrajinskú krízu, aby v prípade potreby vypracovala pohotovostný plán“.

K tomuto kroku by vraj došlo, ak by Rusko napadlo Ukrajinu, hoci Moskva opakovane poprela, že by to mala v úmysle urobiť.

Vitalij Kličlko Čítajte viac Šampión Kličko vzal do rúk zbraň a pohrozil Putinovi. Je ako gangréna, tvrdí

Podľa britských médií by mohol byť štadión Wembley v Londýne „životaschopným“ miestom, kde by sa dalo narýchlo usporiadať tohtoročné finále.

Rusko hostilo finále LM už predtým na moskovskom štadióne Lužniki – Manchester United vtedy porazil Chelsea po penaltách.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Rusko #Petrohrad #Ukrajina