Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión Kličko vzal do rúk zbraň a pohrozil Putinovi. Je ako gangréna, tvrdí

Bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe Vitalij Kličko slovne zaútočil na ruského prezidenta Vladimira Putina. Niekdajší elitný športovec okrem iného začal trénovať s ukrajinskými vojenskými zálohami uprostred rastúceho napätia medzi krajinami.

03.01.2022 08:08
Vitalij Kličlko Foto:
Vitalij Kličko, bývalý boxerský šampión.
debata (502)

Kličko, aktuálne starosta ukrajinského mesta Kyjev, opísal Putina ako „gangrénu“, ktorá sužuje Európu, keďže sa množia obavy, že Rusko plánuje inváziu do jeho domovskej krajiny.

50-ročný Kličko, zvolený za starostu v roku 2014, sa pre Daily Telegraph vyjadril po tom, čo sa zúčastnil na vojenskom taktickom výcviku a Rusko zhromaždilo vojenské sily na hraniciach s Ukrajinou.

„Mnohí z nás slúžili v armáde a tieto zručnosti je potrebné si obnoviť. Myslím si, že takéto školenie je nevyhnutné pre najvyšších i stredných predstaviteľov krajiny, ktorá je vo vojne už takmer osem rokov,“ povedal Kličko pre noviny.

Počas kariéry Klička volali Dr. Ironfist, dnes tvrdí, že jeho bojovný pôvod by najväčšiemu ukrajinskému mestu v prípade konfliktu dobre poslúžil.

„Myslím si, že je to skôr o charakterových črtách, ktoré zdieľajú všetci profesionálni športovci. Sebadisciplína, pedantnosť, vytrvalosť a silný zmysel pre sústredenie sú kľúčové princípy, ktoré vám pomôžu uspieť bez ohľadu na to, čo robíte,“ odpovedal pre Telegraph.

Zosnulé športové osobnosti v roku 2021 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Boris Sádecký (31).

„Pokiaľ ide o môj status celebrity, moje kontakty sú veľmi užitočné a poskytujú mi veľkú výhodu,“ dodal. „Ukrajina totiž nemôže prekonať ťažké výzvy, ktorým čelí, bez priateľov a spoľahlivých partnerov.“

Rusko začalo posielať ozbrojené sily a ťažkú ​​vojenskú techniku ​​na svoju západnú hranicu s Ukrajinou v apríli, keď Putin pohrozil, že získa späť 44-miliónovú krajinu, ktorá bola kedysi súčasťou Sovietskeho zväzu.

Americký prezident zasa Joe Biden v piatok uviedol, že v 50-minútovom telefonáte Putina varoval, že akýkoľvek útok bude potrestaný „prísnymi sankciami“.

„Jasne som mu povedal, že sankcie budú prísne a našu prítomnosť v Európe so spojencami v NATO zvýšime,“ uviedol Biden.

Kličko sa ujal úradu počas ruskej anexie Krymu, o ktorej predstavitelia OSN tvrdia, že je nezákonná. Pokračujúca občianska vojna medzi vládnymi silami a promoskovskými separatistami na východe Ukrajiny si vyžiadala viac ako 14 000 obetí.

502 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #Vladimir Putin