Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žolík s víťaznou energiou. Cavani to na Chelsea vie

Tri štvrtiny zápasu vysedával na lavičke. Sem-tam sa šiel s ostatnými náhradníkmi prebehnúť popri postrannej čiare. Netrpezlivo čakal na príležitosť. Len čo ju od trénera dostal, využil ju bleskurýchle.

17.02.2016 15:04
Edinson Cavani Foto: ,
Edinson Cavani oslavuje gól do siete Chelsea.
debata

Úvodný osemfinálový zápas Ligy majstrov medzi Parížom St. Germain a londýnskou Chelsea sa pomaly chýlil ku koncu. Na veľkoplošnej obrazovke v Parku princov svietil výsledok 1:1 a zdalo sa, že bitka dvoch gigantov sa skončí patom. To by však nesmel byť na ihrisku Edinson Cavani. Uruguajskému útočníkovi stačili sotva štyri minúty na to, aby sa dostal do šance, z mimoriadne náročného uhla prekonal brankára Thibauta Courtoisa a rozhodol o cennom víťazstve domácich.

„Prežil som fantastickú noc. Tento gól nám vlial do žíl novú energiu. V konečnom účtovaní môže byť veľmi dôležitý. Verím, že nám pomôže k postupu,“ cituje slová hrdinu stretnutia francúzsky denník L'Équipe.

Cavani potvrdil, že to na Chelsea vie. Gól jej strelil aj v lanskom osemfinále a výrazne tak prispel k postupu Parížanov. Otázne však je, či utorňajší presný zásah nebol pre 29-ročnú hviezdu jedným z posledných v drese PSG. O jej služby totiž prejavujú záujem viaceré svetové veľkokluby. Niektoré zdroje tvrdia, že Cavani by sa mal v lete upísať Manchestru United, iné zas bývalého neapolského spoluhráča Mareka Hamšíka spájajú s Juventusom Turín.

Víťazný gól Cavaniho do siete Chelsea

Možno aj preto bola jeho radosť taká výnimočná. Po tom, ako lopta prešla bránkovou čiarou, behal s rozpaženými rukami po ihrisku a čosi kričal z plného hrdla. Žiadny zo spoluhráčov ho nedokázal zastaviť. Až keď sa na polovici ihriska spustil na kolená, naskákali Parížania na svojho záchrancu. Vedeli, že pred odvetou im zabezpečil aspoň drobnú výhodu.

„Vďaka Edinsonovi sme urobili prvý krok na ceste do štvrťfinále. Uvedomujeme si, že sme mohli uhrať aj o čosi priaznivejší výsledok, no musíme byť spokojní s akýmkoľvek víťazstvom. Predsa len, čelíme skvelému súperovi,“ vravel obranca a niekdajšia opora Londýnčanov David Luiz. Francúzsky šampión sa mohol spoľahnúť predovšetkým na výnimočný útok. Otvárací gól zápasu zariadil Zlatan Ibrahimovič. „Parížania majú v ofenzíve mimoriadne silné osobnosti. Ak im doprajete čo i len trochu priestoru, vytvoria si náznak šance a dokážu ho využiť,“ smútil hosťujúci zadák Branislav Ivanovič.

Dvojica ofenzívnych es sa postarala nielen o víťazstvo svojho tímu, ale aj o ukončenie série súperovho. Chelsea totiž po prvý raz prehrala pod vedením trénera Guusa Hiddinka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Edinson Cavani #Chelsea FC