Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte zabojujeme, vravel Duda po prehre Legie s Neapolom

Poľský futbalový vicemajster Legia Varšava neuspel vo štvrtkovom dueli D-skupiny Európskej ligy 2015/2016 proti SSC Neapol, ktorému podľahol 0:2.

02.10.2015 10:08
Ondrej Duda, Legia Varšava Foto: ,
Smutný Ondrej Duda (v strede) po zápase s Neapolom.
debata

Celý zápas v drese Legie odchytal slovenský gólman Dušan Kuciak, ktorý viacerými skvelými zákrokmi držal nad vodou svoje mužstvo. Jeho krajan a spoluhráč Ondrej Duda sa po zranení dostal na trávnik v 62. min. Kapitán Neapola Marek Hamšík nefiguroval na zápasovej súpiske, a tak sa slovenský mikrosúboj napokon nekonal.

Zverenci trénera Maurizia Sarriho rozhodli o svojom triumfe po prestávke. V 53. min si jeden z najnižších hráčov na ihrisku, Belgičan Dries Mertens, nabehol na center Josého Callejóna a hlavou prekonal Kuciaka. Víťazstvo hostí spečatil v 84. min exportnou strelou do vinkla argentínsky snajper Gonzalo Higuaín.

„Legia ma dnes zaskočila. Zvykne hrávať systémom 4–3–3, ale vyrukovali s rozostavením 4–5–1. Myslím si, že súper odohral dobrý zápas. Chcel by som poďakovať fanúšikom za skvelú atmosféru. Nebol to jednoduchý zápas. V prvom polčase sme hrali pomaly a predvídateľne. Po góle na 1:0 sme mali ďalšie príležitosti, aby sme rozhodli o našom víťazstve oveľa skôr. Už je však po zápase a teší ma výsledok, ktorý sme napokon dosiahli,“ vyhlásil podľa webu legia.com hosťujúci kouč Sarri, ktorý pôsobí na lavičke Neapola iba tri mesiace. „S prvým štvrťrokom v Neapole som veľmi spokojný. Inak to ani nemohlo byť, pretože túto prácu milujem. Niekedy som naštvaný, ale to je súčasť tejto profesie. Moje dojmy sú však veľmi pozitívne,“ doplnil 56-ročný neapolský rodák Sarri.

Domáci tréner Henning Berg po zápase priznal, že Legia sa v „déčku“ dostala do komplikovanej situácie. Nehodlá sa však dopredu vzdávať. „Ešte sú pred nami štyri stretnutia, budeme bojovať zo všetkých síl. Bude ťažké postúpiť zo skupiny po dvoch prehrách, zvlášť, keď Midtjylland má na konte dve víťazstvá. Možno sú Dáni lepší, ako si všetci mysleli, alebo sú Bruggy horšie, ako sme očakávali. Každopádne, musíme teraz získať dve víťazstva nad Bruggami a následne doma zdolať aj Midtjylland. O body budeme bojovať aj v Neapole,“ skonštatovala niekdajšia legenda Manchestru United Berg.

Napriek nevydarenému štartu do skupinovej fázy EL myslí pozitívne aj jeho slovenský zverenec Ondrej Duda. „Mali sme na to, aby sme v tomto dueli dosiahli remízu. Mohli sme sa ukázať v trochu lepšom svetle, ale priebeh duelu už nezmeníme. Sústredíme sa už na ďalšie zápasy. Bolo vidieť, že medzi Legiou a Neapolom je rozdiel. Hráči súpera kombinovali s pokojom a uvoľnenosťou. Myslím si, že stále máme šancu na postup zo skupiny. Pred nami sú ešte štyri dôležité zápasy. Bude to ťažké, ale budeme bojovať zo všetkých síl,“ povedal podľa portálu eurosport.onet.pl 20-ročný slovenský reprezentant, v súvislosti s ktorým sa v minulosti špekulovalo aj o záujme Neapola.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #legia varšava #SSC Neapol #Ondrej Duda