Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Balotelli zobral penaltu spoluhráčovi a naštval Gerrarda

Taliansky útočník Mario Balotelli síce vo štvrtok premenenou penaltou päť minút pred koncom rozhodol o výhre Liverpoolu 1:0 nad Besiktasom v úvodnom dueli 2. kola Európskej ligy, napriek tomu sa dočkal kritiky.

20.02.2015 11:25
Mario Balotelli, Jordan Henderson, FC Liverpool Foto: ,
Mario Balotelli berie loptu kapitánovi Liverpoolu Jordanovi Hendersonovi.
debata

Podľa kapitána anglického celku Stevena Gerrarda bol totiž na pokutový kop určený Jordan Henderson.

„Kopať mal ísť Jordan, pravidlá sú pravidlá. Mario opäť trochu hneval,“ povedal Gerrard, ktorý kvôli zraneniu nehral a komentoval zápas v televízii. „Mario dal gól, všetka česť, ale nie je dobré, keď sa hráči na trávniku dohadujú. Myslím, že Jordan celú situáciu ale zvládol,“ dodal.

Henderson totiž na rozdiel od Gerrarda roztržku s talianskym útočníkom nekomentoval. „Chcel som ísť kopať, ale Mario si veril a viem, že už pár dôležitých penált premenil. Každý by chcel dať dôležitý gól, ale ja som mu veril, preto som ho nechal ísť kopať,“ vyhlásil.

Liverpool sa k penalte dostal v 85. minúte po faule Ramona Mottu na Jordona Ibeho. Loptu si vzal Henderson, ktorý nastúpil namiesto Gerrarda s kapitánsku páskou, po krátkej hádke mu ju ale zobral Balotelli a rozhodol o výhre domácich. „Jordan bol kapitán a Mario, hoci dal veľmi dôležitý gól, mu neukázal dosť rešpektu,“ uviedol Gerrard.

„Penaltu určite chcelo kopať šesť-sedem hráčov. Čo by sa asi stalo, keby sa všetci začali hádať, že ju chcú kopnúť? Preto sú strelci vždy vopred určení,“ uzavrel Gerrard.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli #FC Liverpool #Steven Gerrard