Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Pasienkoch žiarila svetová hviezda. Marek Hamšík

Všetko sa točilo okolo neho. Na Pasienkoch, kam zavítalo takmer 11-tisíc ľudí, bol najsledovanejšou osobou.

03.10.2014 15:36
debata
zväčšiť Marek Hamšík. Foto: SITA, Ján Slovák
Marek Hamšík Marek Hamšík.

Nielen pre extravagantný účes, neprehliadnuteľné tetovania či štulpne zhrnuté až do polovice lýtok. Fanúšikov Slovana i stovky príaznivcov z Neapola očaril najmä výnimočným výkonom.

Atmosféra na štadióne bola vo štvrtok večer ponurá. Ani zďaleka nesvedčala dlhoočakávanému súboju, ktorý bol pre hráčov Slovana zápasom roka. Keď však začala plynúť osemdesiata minúta, konečne sa niesol Pasienkami búrlivý potlesk. Niektorí z fanúšikov dokonca povstali. Emócie nevyvolal gól či atraktívna akcia, ale striedanie. Z ihriska v tej chvíli schádzal Marek Hamšík.

„Tento zápas bol pre mňa neobyčajný. Je výnimočné, keď hrám na Slovensku. Potlesk divákov ma potešil, boli to veľmi príjemné chvíle,“ vravel hrdina zápasu, ktorý zohral kľúčovú úlohu pri oboch góloch. Prvý strelil, na druhý elegantne prihral hviezdnemu Higuaínovi.

„Pred úvodným presným zásahom som bol rýchlejší ako Dušan Perniš. Pri druhom som úmyselne hľadal Higuaína. Je o ňom známe, že si vie poľahky nájsť vhodné miesto a spoľahlivo zakončiť,“ dodal odchovanec Jupie Podlavice, ktorý venoval svoj gól manželke.

V tejto sezóne európskych pohárov bol pre neho druhý v poradí. Premiérový zaznamenal v barážii o Ligu majstrov. Neapolčanom však k postupu cez Bilbao nepomohol. Preto mohli slovenskí fanúšikovia vidieť vo štvrtok večer na vlastné oči miláčika neapolských tribún.

A Hamšík ich nesklamal. Bol mužom zápasu. Nad ostatnými vyčnieval vďaka prehľadu, vycibrenej technike a pohotovosti. S kapitánskou páskou na ruke viedol mužstvo pevným krokom za jednoznačným cieľom. „Pricestovali sme s tým, že po dvoch zápasoch Európskej ligy chceme mať v tabuľke šesť bodov. To sme splnili,“ vravel 27-ročný futbalista, na ktorého ešte dlho po zápase čakali desiatky fanúšikov najrôznejších vekových kategórií. Od školopovinných detí po dospelých mužov.

Nečudo, Hamšík je svetovou hviezdou, po ktorej službách túžia viaceré veľkokluby. Jeho podpis či fotografia má pre futbalových nadšencov obrovskú cenu. „Patrí k najlepším hráčom planéty. Na ihrisku jasne ukázal, prečo,“ chválil slovenského reprezentanta domáci stredopoliar Marko Milinkovič. „Zahrával každú nebezpečnú loptu. Bol takmer pri všetkom, čo bolo aspoň trochu dôležité,“ doplnil spoluhráča brankár Dušan Perniš.

O Hamšíkovej výnimočnosti svedčí aj pohľad do sveta financií. V kádri Neapola je podľa špecializovaného portálu transfermarkt.de druhým najhodnotnejším hráčom. Jeho cenu odhadujú experti na 35-miliónov eur. Merať sa s ním môže len 40-miliónový Higuaín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík