Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: Bol to neobyčajný zápas. Gól venujem manželke

Mareka Hamšíka bolo vo štvrtok na bratislavských Pasienkoch v súboji jeho SSC Neapol proti domácemu ŠK Slovan v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 plné ihrisko.

03.10.2014 09:30
Marek Hamšík Foto: ,
Radosť Neapolčanov po Hamšíkovom góle.
debata

Slovenský reprezentant v 35. min hlavou dal prvý a zároveň víťazný gól, poisťujúci druhý po zmene strán pripravil pre Gonzala Higuaína a v 79. min ho za potlesku domáceho publika tréner Rafa Benítez vystriedal. Hostia zvíťazili 2:0.

„Určite to pre mňa nebol obyčajný zápas. Mám radosť z gólu, ktorý venujem manželke, víťazstva, aj z toho, že ma priaznivci vytlieskali. Pri góle som predskočil Dušana Perniša, veľmi dobre som loptu trafil a som rád, že skončila v sieti. O Gonzalovi je známe, že si vie nájsť vhodné miesto na zakončenie, preto som ho centrom hľadal. Splnili sme cieľ, s ktorým sme sem pricestovali,“ hodnotil vydarený večer 27-ročný ofenzívny stredopoliar talianskeho tímu Marek Hamšík.

Defenzívny záložník domácich Richard Lásik podotkol, že súper hral toľko, čo potreboval. A mal na ihrisku rozdielového hráča.

„Marek Hamšík hral veľmi dobre. Dal jeden gól, na druhý prihral. Táto bilancia hovorí za všetko. Neapol podľa potreby pridával alebo uberal z tempa. S výsledkom nie sme spokojní, chceli sme aspoň remízu. Žiaľ, nevyšlo to,“ poznamenal 22-ročný Lásik, ktorý má vďaka pôsobeniu v Brescii skúsenosti s talianskym futbalom.

„Myslím si, že prvý polčas bol z mojej strany lepší než druhý. Bol som v pohode, nijaká nervozita. Nemali sme veľa šancí, aj keď v druhom polčase dal Marko Milinkovič brvno. Mal som pocit, že od toho momentu sme si začali viac veriť. Trochu sme na nich zatlačili, dali nám však druhý gól a uzavreli to. Už sa nedalo s výsledkom nič robiť,“ dodal Lásik.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Marek Hamšík #SSC Neapol