Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek: Som natoľko skúsený, aby som si s takýmito šancami poradil

Futbalistom Slovana Bratislava v stredu večer vrátil nádej na postup do základnej skupiny Ligy majstrov najskúsenejší hráč belasých.

21.08.2014 09:20
Róbert Vittek Foto: ,
Róbert Vittek ďakuje fanúšikom za podporu.
debata (1)

Robert Vittek bol posledným striedajúcim hráčom, ktorého tréner František Straka poslal do hry proti bieloruskému šampiónovi BATE Borisov. Český kouč mal šťastnú ruku, jeho žolík totiž po desiatich minútach na ihrisku vyrovnal.

„Som rád, že po mojom príchode výkon mužstva stúpol a že sme dokázali vyrovnať. Mohli sme sa totiž presvedčiť, že to bol podstatne lepšie pripravený mančaft, ako Tiraspoľ,“ skonštatoval po zápase Vittek.

Na gól mu prihral Juraj Halenár, ktorý si myslí, že hráč ako Vittek by „mal hrať od začiatku trebárs aj s jednou nohou“. Kanonier belasých sa však po dlhšom zranení na celý zápas ešte necíti.

„Mám veľmi málo natrénované a stále to nie je na sto percent. Túžba hrať je veľká, pre mňa je však teraz ťažká každá minúta. Nedokážem povedať, či o týždeň to bude na celých 90 minút, budem však rád, ak to bude viac, ako dnes,“ povedal Vittek.

"Pred zápasom sme sa s Jurom bavili, že možno nastúpime a rozhodneme. Futbal nie je o základnej jedenástke, ale o osemnástich hráčoch vrátane lavičky. Dnes sa to opäť potvrdilo, poznamenal strelec gólu.

Na ten mu prihrával práve Halenár. „Poslal mi skvelú loptu za obrancov a ja som natoľko skúsený, aby som si občas dokázal s podobnými situáciami poradiť,“ tvrdí Vittek, ktorého mrzia nepremenené šance jeho spoluhráčov z úvodu zápasu. „Škoda, mohli sme ísť do vedenia, mali sme tri veľké šance. Verím, že po odvete nebudeme banovať,“ povedal.

Vittek je presvedčený, že Slovan aj napriek inkasovanému gólu má na to, aby postúpil medzi 32 najlepších mužstiev Európy. „Naša šanca stále žije. Matematika však nepustí, ak chceme postúpiť, v Bielorusku potrebujeme dať gól. Máme dostatočné silné mužstvo na to, aby sa nám to podarilo,“ uviedol.

Na Pasienkoch bolo v stredu večer plno. Štadión usporiadatelia vypredali po dlhých 39 rokoch a radosť z toho mal aj kapitán belasých. „Ľudia pochopili, že potrebujeme ich podporu. Hrať takýto zápas pred zaplnenými tribúnami je niečo fantastické. Fanúšikovia by si však zaslúžili nový štadión,“ pripomenul Vittek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek