Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tiraspoľ bol Made in Brazília, BATE je disciplína a húževnatosť, tvrdí Straka

Tréner slovenského futbalového majstra František Straka deň pred kľúčovým zápasom play-off Ligy majstrov proti BATE Borisov vyzdvihol kvalitu súpera a poukázal na jeho skvelé výsledky v minulosti.

19.08.2014 17:50
František Straka Foto: ,
Tréner Slovana František Straka.
debata

Pripomenul, že si pozrel aj víťazný zápas Bielorusov nad Bayernom Mníchov a je presvedčený, že BATE nestratilo nič zo svojej kvality.

„Absolútne áno, sú stále skvelí. Ten tím je silný a vyzretý, medzinárodne ostrieľaný. Upozorňujem, že sú mimoriadne húževnatí, dokázali to proti Debrecínu. Ale máme 90 minút na to, aby sme sa s nimi popasovali, kto sa bojí, nech nechodí do lesa,“ poznamenal český kouč.

Ten sa pokúsil porovnať Borisov s predchádzajúcim súperom Slovana, Šeriffom Tiraspoľ. V prospech bieloruského tímu podľa neho hovorí disciplína. „Sú to dve rozdielne mužstvá. Šeriff je made in Brazília, tím zložený z Juhoameričanov, BATE je zasa kostra národného tímu Bieloruska. Zatiaľ čo Tiraspoľ bol založený na útočnej kreativite, Borisov je hlavne organizovaní a disciplinovaný tím so skvelým zakončovateľom,“ uviedol.

Straka pozná recept na hru súpera, tvrdí, že najdôležitejšia bude precízna defenzíva. „BATE je naozaj komplexný tím. V stredu rozhodne precízna obrana, ak chceme mať šancu na úspech, musíme hrať v obrane na nulu,“ tvrdí.

Straka už okúsil, ako chutí základná skupina Ligy majstrov a preto nepovažuje stredajší duel za vrchol svojej trénerskej kariéry. „V roku 2004 som priviedol do Ligy majstrov Spartu Praha v čase, keď na tom nebola dobre. Ak by sa mi to podarilo aj so Slovanom, bol by to ďalší míľnik v kariére, myslím si totiž, že nie je veľa trénerov, ktorým sa splní sen hrať v základnej skupine tejto súťaže. Ale že by to bol vrchol, ktovie, čo ma ešte čaká,“ pousmial sa.

V stredu od 20.45 by mal mať Straka k dispozícii kompletný káder aj s Róbertom Vittekom, otáznik visí iba nad Markom Milinkovičom, ktorý od posledného ligového duelu netrénoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #František Straka