Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice čaká príťažlivý slovensko-český súboj

Futbalisti Spartaka Trnava majú už svoju premiéru v novom ročníku Európskej ligy za sebou. Bez väčších problémov si poradili s maltským súperom FC Hibernians (4:2 a 5:0).

17.07.2014 09:00
futbalisti AS Trenčín Foto: ,
Futbalisti AS Trenčín.
debata

V druhom predkole sa už predstavia všetci traja slovenskí zástupcovia a všetci narazia na solídnych súperov. Trnavčania začínajú v Gruzínsku, ale Košice a Trenčín sa najskôr predstavia doma.

MFK Košice: V pohári po piatich rokoch

Český tréner Košičanov Radoslav Látal bol po domácom ligovom zápase s Banskou Bystricou (1:2) kritický. „Zápas s Libercom bude iný. Proti Dukle sme boli my favoritom, teraz my budeme poctivo brániť a vychádzať zo zabezpečenej obrany,“ upozornil na klubovej stránke.

Zaujímavosťou je, že Liberec vedie od leta slovenská trénerská dvojica, hlavný Samuel Slovák a jeho asistent Jozef Valachovič a tím posilnila aj dlhoročná opora Ružomberka Tomáš Ďubek (s ním aj ďalší dvaja Slováci Obžera a Hamulák). Na druhej strane je kapitánom domácich Peter Šinglár, ktorý štyri roky pôsobil v Liberci (2004 – 2008) a v roku 2006 s ním získal titul.

Košičania už odohrali v novom ročníku dve stretnutia (oba prehrali), Liberec ešte súťažný zápas neabsolvoval. Hostia tvoria medzinárodne skúsenejší tím, už tretí rok za sebou hrajú v pohári a naposledy sa prebojovali v EL až do jarnej vyraďovacej fázy, v ktorej ich zastavil Alkmaar. Liberec pred 13 rokmi síce vyradil v Pohári UEFA Slovan, ale o sedem rokov neskôr neprešiel cez Žilinu. Košičania si zahrajú v pohári po piatich rokoch.

„V rozohranosti majú možno výhodu Košice, ale ja dôverujem nášmu mužstvu. Verím, že naše skúsenosti nám pomôžu a dvojzápas pre nás dopadne dobre,“ citovala ČTK Slováka. Zápas sa začína o 17.00.

AS Trenčín: Doma opäť v Dubnici

Trenčania privítajú – podobne ako pred rokom – svojho súpera na štadióne v Dubnici nad Váhom. Proti ním stojí známe srbské mužstvo Vojvodina Nový Sad, ktoré síce patrí k domácej špičke, ale v minulom ročníku výrazne zaostal za majstrom CZ Belehrad (o 27 bodov).

Trenčania zažili európsku pohárovú premiéru pred rokom, keď v rovnakej súťaži po sympatických výkonoch najskôr vyradili IFK Göteborg, ale potom nestačili na rumunskú Astra Giurgiu, na dubnickom trávniku podľahli 1:3.

Pozvánka Trenčanov na pohárový duel proti Vojvodine Nový Sad.

Tréner slovenského vicemajstra Martin Ševela verí, že sa hráči z minulého roka poučili. „Naším hlavným cieľom je doma neinkasovať, verím, že budeme úspešní,“ zdôraznil a očakáva od hráčov, že budú efektívnejší ako v ligovej premiére proti Dunajskej Strede.

Na tlačovej besede charakterizoval súpera ako tím bez výraznejších osobností. „Je to však kvalitné, vyvážené mužstvo, silné na každom poste.“ Zápas v Dubnici nad Váhom sa začína o 17.30.

Spartak Trnava: Aj s vlastným kuchárom

Len Spartak Trnava začína na pôde súpera – FC Zestafoni. Podľa informácie trénera Juraja Jarábka na klubovej stránke si výprava zobrala do Gruzínska so sebou aj vlastného kuchára

„Čaká nás nepríjemný súper,“ vyhlásil tréner. „V domácej lige skončil druhý. Okrem búrlivého prostredia sa musíme pripraviť aj na náročné klimatické podmienky. Urobíme všetko, aby sme sa vrátili s dobrým výsledkom.“

Zbieral o súperovi čo najviac informácií, aj od bývalého trénera Dynama Tbilisi Dušana Uhrina mladšieho. „Dal nám cenné informácie. Takisto Miloš Krško, ktorý tam pôsobil, nám poskytol cenné poznatky. Máme videá, budeme prichystaní najlepšie, ako sa dá,“ dodal Jarábek. Zápas sa začína o 18.00 (v Zestafoni o dve hodiny viac).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #mfk košice #AS Trenčín