Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalová spravodlivosť je občas slepá, povedal tréner Valencie

Len sekundy delili futbalistov Valencie v odvete semifinále Európskej ligy od ďalšieho veľkého obratu.

02.05.2014 11:29
FC Valencia, smútok, futbal Foto: ,
Smutní futbalisti FC Valencia.
debata

O to väčšie bolo ich sklamanie, keď v štvrtej minúte nadstavenia znížil na 1:3 hosťujúci záložník Stéphane Mbia a gól strelený na súperovom ihrisku poslal do finále Sevillu.

Videozostrih zo zápasu FC Valencia - FC Sevilla.

„Urobili sme pre postup možné aj nemožné,“ povedal tréner Valencie Juan Antonio Pizzi. Jeho tím už po 26 minútach vymazal dvojgólovú prehru z prvého zápasu, a keď po prestávke pridal tretí gól, vyzeralo to, že sa bude opakovať scenár zo štvrťfinále. V ňom Valencia prehrala úvodný zápas s Bazilejom dokonca 0:3, doma si ale zaistila postup päťgólovou kanonádou.

„Nechcem znižovať výkon Sevilly, ale finále sme si zaslúžili,“ uviedol kouč. „Spravodlivosť je ale vo futbale občas slepá. Môže nás utešovať aspoň skutočnosť, že sme na správnej ceste, ktorá skôr, alebo neskôr, prinesie úspechy,“ dodal Pizzi.

„Je to smutný koniec, ale aj také si musíte počas kariéry prežiť. Navyše niečo také sa stane raz za päť, desať rokov,“ povedal brankár Diego Alves. „Ale máme mladý tím, poučíme sa z toho. Nemôžeme sa na nič vyhovárať, mali sme dať gól v prvom zápase,“ uviedol gólman na webe UEFA.

Sevilla vďaka infarktovému postupu môže 14. mája vo finále v Turíne nadviazať na triumfy v predchodcovi Európskej ligy Pohári UEFA z rokov 2006 a 2007. „Klubu už táto súťaž dala veľmi veľa a za tretím víťazstvom ideme od začiatku sezóny,“ vyhlásil stredopoliar Daniel Carrico.

„Postúpiť takým spôsobom je neuveriteľné,“ uviedol tréner Sevilly Unai Emery, ktorý má za sebou aj úspešné pôsobenie vo Valencii. „Keď sme dali gól, okamžite som si spomenul na gól Andrésa Iniestu z Ligy majstrov,“ pripomenul kouč presný zásah španielskeho stredopoliara, ktorý v roku 2009 tiež gólom v nadstavení rozhodol o postupe Barcelony cez Chelsea do finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sevilla #FC Valencia #odveta semifinále