Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benfica túži po tripple, Juventus po domácom finále

O štyri dni môžu na svojom štadióne potvrdiť zisk majstrovského titulu. O ďalších deväť by na ňom chceli vyzvať ďalšieho súpera - v boji o trofej pre víťaza Európskej ligy.

01.05.2014 11:42
Paul Pogba Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Futbalistov Juventusu Turín delí od zisku scudetta jediné víťazstvo. Na triumf v európskom pohári číslo dva potrebujú vyhrať ešte dvakrát. Prvý krok k úspechu môžu urobiť vo štvrtok večer, keď v semifinálovej odvete vyzvú Benficu Lisabon. Z Portugalska si zverenci Antonia Conteho priviezli prehru 1:2. „Nič iné, ako postup si nepripúšťame. Ak zlyháme, budeme pre futbalovú verejnosť tí, ktorí nie sú pripravení na pohárovú Európu,“ tvrdí tréner Juventusu.

Jeho hráči majú veľkú motiváciu, kedže dejiskom finále bude 14. mája práve štadión Juventusu. Po finálovej miestenke však túži aj Benfica, ktorá má blízko k cennému tripple. Pred jeden a pol týždňom získala domáci titul, zahrá si aj vo finále Portugalského pohára. „Môže to byť pre nás rozprávková sezóna. Musíme však zvládnuť jej záver,“ upozorňuje Jorge Jesus, kouč Benficy.

Obaja súperi sa stretli v roku 1993 vo štvrťfinále Pohára UEFA (predchodca Európskej ligy). V úvodnom zápase zvíťazila Benfica taktiež 2:1, no odvetu nezvládla. Juventus pred svojimi fanúšikmi dominoval a tešil sa z výhry 3:0 i postupu do semifinále. Taliansky veľkoklub napokon uspel aj vo finále, keď dvakrát zdolal Borussiu Dortmund (3:1 a 3:0).

Odrazí sa Juventus za celkovým triumfom aj vo štvrtok?

Program Európskej ligy
Semifinále, odvety: 21.05 Juventus Turín – Benfica Lisabon – prvý zápas 1:2 (priamy prenos na Dvojke), Valencia – FC Sevilla – 0:2 (Nova Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #benfica lisabon