Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho: Chceli sme tu vyhrať 5:0, ale do odvety je dobrá aj remíza 0:0

Tréner futbalistov Chelsea José Mourinho vraj v úvodnom semifinále Ligy majstrov na ihrisku Atlética Madrid cielene nehral na bezgólovú remízu.

23.04.2014 08:40
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho na štadióne Atlética Madrid.
debata

Portugalský kouč však verí, že vďaka tomuto výsledku má londýnske mužstvo slušnú šancu uspieť budúci týždeň v domácej odvete.

„Nešli sme do zápasu s myšlienkami na remízu 0:0. Ale zápas sa odvíjal istým smerom, kedy cítite, že musíte byť opatrní, neinkasovať a pokúsiť sa premeniť jednu z mála šancí, ktoré si vytvoríte,“ povedal Mourinho po utorňajšom dueli v Madride.

„Chcel som tu vyhrať 5:0 a zabezpečiť si finále LM, ale vedel som, že to bude veľmi ťažké. Odtiaľto nie je ľahké odísť bez porážky. My máme výsledok, po ktorom sa všetko rozhodne na Stamford Bridge,“ uviedol päťdesiatjedenročný tréner.

Na štadióne Vicenteho Calderóna prišla Chelsea o zraneného brankára Petra Čecha (rameno) a kapitána a stopéra Johna Terryho (členok). „Pre Petra Čecha sa sezóna skončila. Nepýtajte sa ma na technické detaily, proste dohral. V prípade Johna musíme postúpiť do finále (24. mája), aby si ešte s nami zahral,“ konštatoval Mourinho po ôsmom semifinále Ligy majstrov v kariére, ktorým o jedno prekonal bývalého trénera Manchestru United Alexa Fergusona.

Budúcu stredu v Londýne určite nenastúpi Čech, Terry, ani záložníci Frank Lampard s Johnom Obi Mikelom. Obaja totiž v Madride dostali tretiu žltú kartu v súťaži a čaká ich automatický disciplinárny trest. „Mali sme problémy pred zápasom i počas neho. Stratili sme štyroch hráčov – dvoch kvôli zraneniu a ďalších kvôli žltým kartám. Ale budeme bojovať,“ uviedol Mourinho.

Jeho náprotivok Diego Simeone ľutoval, že madridský tím napriek hernej i streleckej prevahe nedokázal prelomiť pevnú obranu Chelsea. „Bolo to nemožné, odviedli svoju prácu skutočne dobre. Semifinále je ďalej otvorené, aj keď s touto remízou má Chelsea výhodu,“ vyhlásil argentínsky tréner Atlética.

„Je pravda, že budú hrať doma, kde sa budú cítiť lepšie. My však budeme hrať futbal aj tam. Uvidíme, čo sa stane budúcu stredu. Bojujeme o niečo skutočne veľké,“ doplnil Simeone, ktorého zverenci zostali posledným neporazeným celkom v súťaži.

debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #José Mourinho #Chelsea FC