Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poučili sme sa z výprasku od Bayernu

Úlohu fackovacieho panáka odmietli. Futbalisti Plzne podali v zápase Ligy majstrov na pôde hviezdneho Manchestru City odvážny výkon a veľkého favorita trápili do poslednej minúty.

28.11.2013 16:38
debata

Napriek prehre 2:4 (1:1) nemuseli z ihriska klubu, ktorého káder má 20-násobne vyššiu hodnotu, odchádzať so sklonenými hlavami.

„Nemáme sa za čo hanbiť. Vytvorili sme si viacero šancí a strelili dva góly. Škoda, že nestačili na zisk bodu,“ vraví Michal Ďuriš, jeden z trojice Slovákov, ktorí nastúpili v základnej zostave českého majstra.

Domáci dvakrát viedli, Plzeň dvakrát vyrovnala. Verili ste v závere, že vám do vyjde aj tretíkrát?
Neboli sme od toho ďaleko. V poslednej desaťminútovke sme mali prevahu, ale ďalší gól nám už nebol dopriaty. Potešil nás aspoň výsledok z Moskvy, kde Bayern zvíťazil 3:1 a dal nám ešte šancu zabojovať o Európsku ligu.

Predsa len, od senzačnej remízy vás delilo dvanásť minút. Bude vás to ešte dlho škrieť?
Nad tým netreba rozmýšľať. Musíme sa poriadne pripraviť na ligu a najmä na 10. decembra, keď privítame CSKA. Záverečný súboj v Lige majstrov bude pre nás zároveň najdôležitejší. Všetci veríme, že v ňom uspejeme a aj na jar sa predstavíme v pohárovej Európe.

Z Anglicka išli chýry o skvelej forme Manchestru. Prekvapilo vás, že ste napokon boli milionárskemu veľkoklubu vyrovnaným súperom?
Ani nie. Poučili sme sa zo slabého výkonu, ktorý sme predviedli v Mníchove. Na ihrisku Bayernu sme boli ustráchaní a odniesli si debakel. Teraz sme išli do zápasu odvážnejšie, čo je vidieť aj na výsledku.

Domáci tréner Pellegrini prirovnal silu Viktorie k niektorým tímom z Premier League. Lichotia vám jeho slová?
Určite. Anglická liga patrí k najlepším na svete. Podobné konštatovania nás tešia a mali by nás povzbudiť do ďalšej práce. Sú motivujúce a preto by sme mali mať ešte väčšiu chuť posúvať sa o čosi ďalej.

Ktorý z dvojice gigantov, s ktorými ste si zmerali sily v základnej skupine, je podľa vás silnejší?
Myslím si, že Bayern. Mimoriadne úspešný káder z minulej sezóny v lete vhodne doplnil, vďaka čomu opäť dominuje v bundeslige aj na európskej scéne. City majú taktiež viacero hviezd, ich nevýhodou však je, že nie sú ešte dostatočne dlho spolu. Každopádne, na Manchester čaká skvelá budúcnosť.

Čo vám bude pripomínať súboje s Bayernom a Manchestrom?
Po každom zápase si mením dresy s protihráčmi. Na Bayern budem spomínať vďaka kapitánovi Lahmovi a Kroosovi, po Manchestri mi zostal Kompany a Richards.

Zápas v Manchestri bol na lavičke Plzne jedným z posledných pre trénera Vrbu. Ako ste prijali jeho odchod z klubu?
Musíme sa na to pozerať z profesionálneho hľadiska. Život ide ďalej, príde niekto iný, kto sa pokúsi nadviazať na jeho úspešnú prácu.

Nepokúšali ste sa kouča prehovárať, aby si to s odchodom k českej reprezentácii rozmyslel?
Trochu sme ho podpichovali, robili sme si z neho vtipy (smiech). Tréner Vrba však už nemá v Plzni čo dokázať. Získal s ňou titul, postúpil do Ligy majstrov, zahral si v Európskej lige. Je úplne pochopiteľné, že sa chce posunúť ďalej.

  Manchester Plzeň v číslach
Držanie lopty 53 % 47 %
Strely 20 16
Na bránku 9 9
Rohové kopy 3 11
Fauly 12 14

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš