Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea je ešte neskúsená, povedal Mourinho po prehre s FC Bazilej

Prekvapujúca prehra futbalistov Chelsea v úvodnom kole Ligy majstrov s Bazilejom ide na vrub neskúsenosti tímu. Tvrdí to staronový kouč londýnskeho celku José Mourinho, podľa ktorého jeho mladí zverenci nie sú ešte dostatočne vyspelí.

19.09.2013 10:51
mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Mourinho poslal v stredu na ihrisko ofenzívne ladený tím, ktorý však dokázal dať len jeden gól vďaka Oscarovi. Hostia zo Švajčiarska v druhom polčase skóre otočili zásluhou Mohameda Salaha a Marca Strellera, ktorí prekonali Petra Čecha a zaistili svojmu tímu nečakané víťazstvo 2:1.

Videoskratka zo zápasu Chelsea - Bazilej.

„Zrejme tím nemá dostatočný charakter a vyspelosť na to, aby sa dokázal vyrovnať so zložitými okamžikmi v zápase,“ povedal po prehre Mourinho. „Proti Evertonu to mužstvo nezvládlo napriek tomu, že v zápase dominovalo, a teraz to bolo to isté,“ pripomenul portugalský kouč sobotňajšiu ligovú prehru 0:1.

V drese Chelsea debutovali letná posila Willian a dvadsaťročný stredopoliar Marco van Ginkel, skúsenosť naopak zastupoval okrem iného Samuel Eto'o, ktorý prišiel v auguste z Machačkaly. „Znovu získal hlad a motiváciu. Hral dobre kolektívne, ale budeme si asi musieť počkať na to, až získa svoj ​​šmrnc,“ dodal Mourinho, ktorého zverencov čaká v sobotu ligové derby s Fulhamom.

V tíme Bazileja vládlo nadšenie, ktoré zdieľal aj jeden z najslávnejších fanúšikov klubu Roger Federer. „Nádherný večer pre fanúšikov Bazileja! Som taký šťastný, ďakujem,“ napísal na Twitteri bývalý najlepší tenista sveta, ktorý sa v Bazileji narodil.

„Vyhrať na Chelsea proti trénerovi, ako je Mourinho, je skvelý počin. Ale hovoril som so svojimi hráčmi a musíme zostať skromní. Ešte nás toho veľa čaká,“ uviedol tréner Bazileja Murat Yakin.

V prepisovaní rekordných tabuliek pokračoval fenomén posledných rokov Lionel Messi, ktorý prispel troma gólmi k výhre Barcelony 4:0 nad Ajaxom. Argentínsky kanonier sa stal prvým hráčom v histórii LM, ktorý dosiahol štyri hetriky, a s celkovo 62 gólmi sa priblížil na deväť zásahov rekordérovi súťaže Raúlovi.

„Neboli sme schopní v úvode súpera poriadne zatlačiť, pretože dobre čítal hru. Ale v priebehu duelu sme sa adaptovali a pochopili, ako máme hrať,“ uviedol Messi, ktorý v súboji na diaľku odpovedal na utorkový hetrik svojho rivala Cristiana Ronalda zo zápasu Real Madrid – Galatasarayu. „Je vždy dôležité začať víťazstvom, najmä doma,“ dodal dvadsaťšesťročný Argentínčan, ktorý otvoril skóre zápasu precízne kopnutým priamym kopom v 22. minúte.

„Už od čias Franka Rijkaarda chodia každý druhý-tretí zápas tréneri sem na tlačové konferencie a hovoria o tom, ako sú prekvapení z jeho (Messiho) výkonov. Ja som ďalší z nich,“ zložil svojmu krajanovi poklonu nový kouč Barcelony Gerardo Martino.

debata chyba
Viac na túto tému: #mourinho #bazilej #Chelsea FC