Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas s Mariborom nás bolel, ale aj tešil, vraví Ďuriš

Futbalisti Viktorie Plzeň mieria do skupinovej fázy Ligy majstrov. Dvere im do najlepšej európskej spoločnosti pootvoril Slovák Michal Ďuriš.

21.08.2013 16:55
debata

Naskočil do prvého zápasu 4. predkola najprestížnejšej súťaže z lavičky a jeho gól do siete NK Maribor na 3:1 v poslednej minúte má cenu zlata. V základnej zostave českého majstra nastúpil slovenský brankár Matúš Kozáčik a v obrane Marián Čišovský, ktorý aj otvoril skóre už v ôsmej minúte. Dvadsaťpäťročný slovenský reprezentant Ďuriš sa stal mužom zápasu, hoci bol na ihrisku len polhodinu.

Váš gól bol mimoriadne dôležitý. Bude postupový?
Pevne verím, že v konečnom účtovaní bude stačiť a bude aj postupový.

Na vašu hlavu sa sypú pochvaly, stali ste sa hrdinom zápasu…
Ja sa určite necítim ako hrdina (smiech). O dobrý výsledok zabojovalo celé mužstvo, je to jeho úspech.

Vládla po súboji so slovinským tímom už postupová nálada?
Ešte sme nepostúpili, sme len v polovici cesty. Ale do Mariboru pocestujeme s jasným cieľom a verím, že si zahráme v skupine Ligy majstrov. Ak mám hovoriť za seba, pred zápasom by som tento výsledok určite bral všetkými desiatimi. Teší ma, že sme potvrdili kvalitu, ktorú máme.

Váš gól prišiel v poslednej chvíli…
Som rád, že si ma lopta našla. Z pravej strany centroval Franto Rajtoral, nabiehal som na jeho prihrávku, ale loptu som mal na dlhú nohu. Sústredil som sa, aby som trafil bránku a lopta skončila v sieti.

Spomenuli ste si aj na svoj gól s AC Miláno – tiež v Lige majstrov a v samom závere zápasu?
Každý mi ho po stretnutí pripomínal. Bol to pekný moment v kariére, ale život ide ďalej. Dúfam, že dám aj ďalšie góly.

Zápas s Mariborom sa v závere nevyvíjal pre Plzeň najlepšie…
Nebol to vôbec jednoduchý zápas. V úvode sme súpera zatlačili, ale v druhom polčase prevzal iniciatívu a keď znížil na 1:2, nebolo to pre nás dobré.

V čom je slovinský súper najnepríjemnejší?
Má veľkú silu, kvalitné mužstvo. Najväčšie problémy nám robil držaním lopty, na to nie sme zvyknutí, v posledných našich zápasoch sme súperov vždy prehrali my. Nie je nič príjemné toľko behať bez lopty. Zápas nás poriadne bolel, ale nakoniec aj tešil.

Stále nehráva váš zranený spoluhráč z útoku Marek Bakoš. Ešte nie je v poriadku?
V zápase s Mariborom už sedel na lavičke. Pomaly sa vracia, dúfam, že si už čoskoro zahrá aj on.

Pred Mariborom ste hrali ligový šláger so Spartou Praha, najväčším domácim rivalom. Generálka vám nevyšla, gól ste nestrelili a zápas sa skončil 0:0…
Zápasy v pohároch sú niečo iné ako v dlhodobej súťaži, našťastie, súboj so slovinským tímom nám vyšiel. Zápas so Spartou bol opäť až príliš vyhecovaný, v médiách je mimoriadne sledovaný. Sparťania sa na nás zodpovedne pripravili. Pre fanúšikov to nebol príliš pekný zápas, priveľmi taktický, prakticky bez šancí. Aj také však bývajú. Pre nás je teraz najdôležitejšie, ako obstojíme v Lige majstrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #Viktoria Plzeň #Michal Ďuriš