Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčanov čakajú dva najťažšie týždne

Trenčianski futbalisti sa dobre naladili v lige výhrou nad Slovanom (4:2) na súpera v 3. predkole Európskej ligy. Rumunský tím Astra Giurgiu privítajú opäť na dubnickom štadióne. Zápas sa uskutoční vo štvrtok od 17.00.

01.08.2013 10:00
Trenčín Foto: ,
Trenčianska radosť v minulotýždňovom zápase proti Göteborgu. Zopakujú ju zverenci Ľuboša Nosického aj vo štvrtok?
debata

„Verím, že v Dubnici nájdeme zasa úžasnú atmosféru, veľkú podporu fanúšikov a budeme tam ako doma. Mužstvo trénovalo na dubnickom štadióne v utorok i stredu,“ vraví trenčiansky tréner Ľuboš Nosický.

Zápas so Slovanom sledoval v hľadisku asistent trénera Astry. Doniesol do Trenčína na výmenu tri DVD, na ktorých sú aj zápasy z predchádzajúceho kola, v ktorom sa Rumuni stretli s Omoniou Nikózia.

„Súper má výbornú organizáciu hry v obrane a keď získa loptu, jeho prednosťou je rýchly prechod do útoku,“ približuje súpera Nosický. „Astra predstavuje mužstvo medzinárodnej triedy, hoci nemá také známe meno. Považujem ho za favorita nášho súboja. Chceli by sme ho čo najviac potrápiť a prekvapiť.“ Podľa trénera je Giurgiu nepríjemnejší i silnejší ako IFK Göteborg, ktorý Trenčania vyradili v predchádzajú­com kole.

V lige naposledy chýbal Trenčínu strelec Adi, ktorý predtým videl červenú kartu, ale v pohári môže hrať. Proti Slovanu sa vyznamenal strelec troch gólov Malec. „Je dobré, keď má tréner alternatívy pri výbere zostavy,“ dodal Nosický.

Hráčom po Slovane povedal, že ich čakajú doteraz dva najťažšie týždne v kariére. „Medzi dvoma zápasmi s Astrou nastúpime aj na náročný súboj v lige – so Senicou. Dúfam, že ich zvládneme,“ dodal kouč.

Astra Giurgiu

Do minulého roka niesol klub známejšie meno Ploješť – kým sa nepresídlil do Giurgiu. Vlani mužstvo skončilo v rumunskej lige na štvrtom mieste, čo je jeho najlepšie umiestnenie. V kádri Astry sú hráči desiatich štátov, niektorí sú reprezentanti svojich krajín. Podobne ako Trenčín, aj Astra pôsobí prvý raz v európskom pohári a ešte neprehrala – v 1. predkole zdolala dva razy slovinský tím Domžale (2:0, 1:0) a v druhom si poradila s Omoniou Nikózia, doma remizovala (1:1) a vonku vyhrala (2:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #európska liga UEFA #astra giurgiu