Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čišovský si počíta góly, dal ich už 60

Slovenský futbalový reprezentant Marián Čišovský sa zaskvel dvoma gólmi do siete Nömme Kajlu v utorňajšom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov.

31.07.2013 11:03
Čišovský, Messi Foto:
Marián Čišovský v súboji s Lionelom Messim.
debata

Stopér Viktorie Plzeň pomohol českému šampiónovi k jednoznačnému víťazstvu 4:0 v Estónsku. A to mohol Čišovský byť autorom hetriku, jeho hlavičku v nadstavenom čase jemne tečoval telom druhý člen hosťujúcej stopérskej dvojice Lukáš Hejda. Napriek tomu, na oficiálnej internetovej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) figuruje ako strelec záverečného gólu 33-ročný Slovák.

„Keď som hral na Slovensku, zažil som aj hetrik. Podarilo sa mi dať dva góly v jednom stretnutí v Rumunsku. V predkolách európskych pohárov som dal dva góly aj niekde na Malte. Samozrejme ma tieto štatistiky tešia,“ povedal pre klubový web „viktoriánov“ bývalý hráč Humenného, Interu Bratislava, Žiliny, Petržalky a rumunského Temešváru Čišovský a doplnil aj jednu zaujímavosť: „Počítam si góly zo slovenskej, rumunskej i českej ligy aj z európskych pohárov. V Estónsku som dal svoj šesťdesiaty súťažný.“

Zverenci Pavla Vrbu, ktorí sú známi predovšetkým ofenzívnym herným prejavom, si utvorili pred budúcotýždňovou domácou odvetou vynikajúcu pozíciu. „Ešte musíme odohrať druhý zápas. Máme za sebou dobrý polčas, ale vo futbale je možné všetko. Verím však, že máme kvalitu, zvládneme aj druhý duel a nazbierame nejaké body do českého koeficientu,“ poznamenal rodák z Humenného Čišovský. Okrem neho v Estónsku skóroval aj druhý Slovák – Michal Ďuriš upravil v 77. min krátko po svojom príchode na ihrisko na priebežných 3:0 pre hostí a zaskvel sa aj ďalší krajan brankár Matúš Kozáčik. Na trávnik nevybehol štvrtý člen slovenskej enklávy v kádri Plzenčanov Marek Bakoš, ktorý laboruje so zraneným členkom.

„Padá nám to tam všetkým. Som rád, že sa nám celkovo darí útočná hra. Čo ma však teší ešte viac, je nula Matúša Kozáčika,“ doplnil Čišovský, ktorý dal už v tejto sezóne góly aj Željezničaru Sarajevo i Bohemians Praha. „Je to najmä o šťastí, že lopta sa odrazí tam, kde stojím. Potom príde ďalších milión zápasov, keď si vyčítam, že som niekde mal byť, ale nebol som tam. Snažím sa byť dôsledný aj v šestnástke súpera a potom sa šťastie otočí na moju stranu,“ uzavrel stredný obranca známy svojimi ofenzívnymi chúťkami a na stopéra skvelou gólovou produktivitou.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Viktoria Plzeň #Čišovský #góly