Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga majstrov je podvod, zúri Ibrahimovič

Nahnevaný na najvyššiu mieru opúšťal kanonier AC Miláno Zlatan Ibrahimovič v utorok štadión Nou Camp, kde v drese Barcelony strávil sezónu 2009/10.

04.04.2012 11:40
Zlatan Ibrahimovič Foto:
Nešťastný Zlatan Ibrahimovič.
debata (27)

Prvý návrat do niekdajšieho pôsobiska mu znechutila nielen prehra 1:3 a vyradenie z Ligy majstrov, ale aj druhá penalta, z ktorej domáci strelili „postupový“ gól na 2:1. Švédsky útočník nešetril ostrými slovami a vyhlásil, že už rozumie koučovi Realu Madrid Josému Mourinhovi, ktorý dlhodobo tvrdí, že Barcelone pomáhajú rozhodcovia.

Vzťahy medzi Ibrahimovičom a Barcelonou, predovšetkým jej trénerom Pepem Guardiolom, sú od hráčovho odchodu z katalánskeho klubu veľmi napäté a utorkový duel ich ešte viac vyostril. Švédsky útočník sa po zápase nielen pustil do holandského rozhodcu Bjorna Kuipersa, ale aj nepriamo obvinil Barcelonu, že má protekciu u rozhodcov a futbalovej únie UEFA.

„Vyzerá to, ako by UEFA chcela vo finále Ligy majstrov určité dva tímy. Teraz začínam lepšie chápať, prečo si Mourinho sťažuje vždy, keď sem príde. Teraz s tým mám vlastnú skúsenosť. Barcelona je najlepší tím sveta, takéto niečo nepotrebuje,“ vyhlásil naštvaný Ibrahimovič.

Pozrite si: diskutabilná jedenástka v zápase Barcelony s AC Miláno

Rozhnevala ho situácia zo záveru prvého polčasu. Miláno po inkasovanom góle z pokutového kopu od Lionela Messiho dokázalo vyrovnať a v tej chvíli by po domácej remíze 0:0 postupovalo. Lenže v 40. minúte po rozohraní rohu hosťujúci Alessandro Nesta viditeľne pridržal vo vlastnej šestnástke za dres Sergia Busquetsa a Kuipers nariadil v neprospech AC druhú penaltu, z ktorej dal znovu Messi nakoniec postupový gól.

„Som znechutený. Lopta ešte ani nebol v hre a on nariadil penaltu. Stále nerozumiem tomu, čo pískal. Keď nariadi penaltu za toto, mal ju odpískať aj v ďalších situáciách. Bolo to divné a zničilo to zápas,“ hneval sa Ibrahimovič. Faulujúci Nesta povedal, že je z Kuipersovho rozhodnutia zmätený a vraj doteraz netuší, prečo rozhodca vlastne penaltu nariadil.

Milánčania tvrdili, že podobných zákrokov ako pred druhou penaltou je pri štandardných situáciách plno a rozhodcovia ich málokedy pískajú. „Ak (arbiter) videl, že k faulu došlo skôr, ako bola lopta v hre, mal zastaviť hru, čo sa v týchto prípadoch deje,“ povedal stredopoliar Clarence Seedorf. „Prvá penalta bola naša chyba, ale tá druhá, to bola pomoc od rozhodcu. Hrať s Barcelonou nie je nikdy ľahké,“ povzdychol si kouč Massimiliano Allegro.

Barcelončania si ale ostrými slovnými atakmi od Ibrahimoviča nenechali pokaziť postupovú radosť. Guardiola navyše pripomenul, že jeho tím mal v úvodnom dueli na San Sire zahrávať najmenej jednu penaltu a nijako si po zápase nesťažoval. „Videl som opakované zábery oboch situácií a boli to jasné penalty. Ak držíte v šestnástke hráča za dres, je to penalta. Toto ma učili, keď som bol dieťa,“ povedal Guardiola.

Neodpustil si tiež rýpnutie do Ibrahimoviča a Mourinha, ktorí sa spolu stretli na rok v Interi Miláno predtým, než švédsky útočník odišiel do Barcelony. „Pán Ibrahimovič sa chce priateliť s Mourinhom … Ak obaja hovoria, že Barcelona vyhráva vďaka rozhodcom, ja im na to odpoviem, že budeme hrať semifinále piatykrát za sebou. To už niečo znamená,“ uviedol Guardiola.

Jeho zverenci sa usilujú o to, aby sa stali prvým tímom, ktorý dokáže obhájiť triumf. V semifinále narazia na víťaza súboja medzi Chelsea a Benfikou Lisabon, prvý duel v Portugalsku vyhrali Londýnčania 1:0. „Nemyslím si, že sme favoritom na celkové víťazstvo. Je tu Bayern, postúpi Real. Navyše najťažšie je obhajovať. Čokoľvek môžete vyhrať raz, ale zopakovať to je veľmi, veľmi ťažké,“ dodal Guardiola.

27 debata chyba