Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Na Nou Campe čaroval štvorgólový Messi, Barcelonu čaká Inter

Len 21 minút stačilo Lionelovi Messimu na to, aby tromi gólmi zničil Arsenal Londýn a hráčom FC Barcelona zabezpečil postup do semifinále Ligy majstrov. Tam sa stretne katalánsky tím s Interom Miláno.

06.04.2010 21:11 , aktualizované: 21:33
Lionel Messi Foto:
Futbalový boh Lionel Messi.
debata

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov:

FC Barcelona (Šp.) – Arsenal Londýn (Angl.) 4:1 (3:1), prvý zápas 2:2 – do semifinále postúpila Barcelona

  • Góly: 21., 37., 42. a 88. Messi – 18. Bendtner, rozhodoval: Stark (Nem.), 85 000 divákov
  • FC Barcelona: Víctor Valdés – Daniel Alves, Márquez, G. Milito, Abidal (53. Maxwell) – Sergi Busquets – Xavi Hernández, S. Keita – Pedro Rodríguez (86. Iniesta), Messi, Bojan Krkič (56. Yaya Touré)
  • Arsenal: Almunia – Sagna, Vermaelen, Silvestre (63. Eboué), Clichy – Denílson, A. Diaby – Walcott, Nasri, T. Rosický (73. Eduardo) – Bendtner

Odvetný duel s Londýnčanmi na štadióne Nou Camp sa pritom pre katalánsky veľkoklub nezačal dobre – v 18. min po prihrávke od Thea Walcotta na dvakrát skóroval dánsky dlháň Nicklas Bendtner, pre ktorého to bol piaty gól v LM.

Následne však osud stretnutia vzal do vlastných rúk najlepší futbalista súčasnosti Lionel Messi, ktorý hetrikom v rozpätí 21 minút (skóroval v 21., 37. a 42. min) otočil vývoj skóre. Pre Argentínčana to bol už štvrtý trojgólový zápis v prebiehajúcej sezóne.

Radosť hráčov Barcelony po góle v sieti Arsenalu. Foto: SITA
Barcelona, radosť, gól Radosť hráčov Barcelony po góle v sieti Arsenalu.

Messi skóroval ešte aj v 88. minúte, v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži to bol v aktuálnom ročníku už jeho gól s poradovým číslom osem, čím predbehol doterajšieho lídra tabuľky kanonierov Cristiana Ronalda z Realu Madrid o jeden presný zásah.

Barcelona vyhrala nad anglickým súperom na vlastnej pôde po predošlých piatich neúspešných pokusoch, pre Arsenal to je najkrutejšia prehra vo štvrťfinále Ligy majstrov.

CSKA Moskva (Rus.) – Inter Miláno (Tal.) 0:1 (0:1), prvý zápas 0:1 – do semifinále postúpil Inter

  • Gól: 6. Sneijder, ČK: 49. Odiah (CSKA) po druhej žltej, rozhodoval: Lannoy (Fr.), 65 000 divákov
  • CSKA: Akinfejev – V. Berezuckij (14. Odiah), A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Šemberas, Mamajev – Dzagojev, Honda (77. Rahimič), Mark González – Necid (70. Guilherme)
  • Inter: Júlio César – Maicon, Samuel, Lucio, J. Zanetti – D. Stankovič, Cambiasso – Sneijder (86. Muntari) – Eto´o, Pandev (63. Chivu), D. Milito (74. Balotelli)

Kontroverzný portugalský tréner Interu José Mourinho sa stal prvým trénerom v histórii, ktorý sa do semifinálovej fázy LM prebojoval s tromi rôznymi mužstvami. Po FC Porto (sezóna 2003/2004) a FC Chelsea (2004/2005, 2006/2007) to 47-ročný Mourinho dokázal aj s Interom Miláno.

O jediný presný zásah utorkového duelu CSKA – Inter sa už v 6. minúte z priameho kopu postaral holandský internacionál v službách hostí Wesley Sneijder, ktorého štart bol do posledných okamihov pre zdravotné problémy otázny. Šance bojovných Moskovčanov na prijateľnejší výsledok zmaril striedajúci Odiah, ktorý v 49. min po druhej žltej karte dostal automaticky červenú a predčasne oslabil svoje mužstvo.

Wesley Sneijder strieľa jediný gól zápasu v... Foto: SITA
Wesley Sneijder Wesley Sneijder strieľa jediný gól zápasu v Moskve.

Tréner CSKA Moskva Leonid Sluckij po zápase zdôraznil, že Sneijderov skorý gól vzal jeho tímu vietor z plachiet. „Na zápas sme nastupovali s jednoznačným cieľom – vyhrať. Rýchly gól a zranenie Vasilija Berezuckého výrazne skomplikovali naše predsavzatie a po vylúčení Odiaha zhasli naše nádeje úplne.“

Kouč milánskeho Interu José Mourinho označil postup za zaslúžený, aj keď odveta nebola dramatická: „Pricestovalo za nami asi 500 fanúšikov a našou úlohou bolo postúpiť a nie predviesť šou. A to sa nám podarilo. Predzápasová plán bol jasný – streliť gól skôr ako súper. V Miláne sme prekonali brankára CSKA po desiatich strelách, teraz už hneď po prvej. Súper bol dnes pod tlakom a nepredviedol svoj ideálny výkon. Ani my sme nehrali špičkovo v útoku a dúfam, že v ďalších stretnutiach strelíme viac ako jeden gól,“ hodnotil portugalský kouč Interu Miláno utorkový zápas.

„Vyhrali sme piate stretnutie v Lige majstrov v rade, takže sme zaslúžene v semifinále. Toto je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi totálna zmena. Trénujem mužstvo, ktoré má sebadôveru a môže vyhrať najcennejšiu európsku trofej. Ak sa nám to nepodarí v tejto sezóne, viem, že čoskoro to vyjde.“

Wesley Sneijder strieľa jediný gól zápasu v...
Futbalový boh Lionel Messi.
+5Wesley Sneijder sa raduje so spoluhráčmi z gólu.
debata chyba