Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Nou Campe čaroval štvorgólový Messi, Barcelonu čaká Inter

Len 21 minút stačilo Lionelovi Messimu na to, aby tromi gólmi zničil Arsenal Londýn a hráčom FC Barcelona zabezpečil postup do semifinále Ligy majstrov. Tam sa stretne katalánsky tím s Interom Miláno.

06.04.2010 21:11 , aktualizované: 21:33
Lionel Messi Foto:
Futbalový boh Lionel Messi.
debata

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov:

FC Barcelona (Šp.) – Arsenal Londýn (Angl.) 4:1 (3:1), prvý zápas 2:2 – do semifinále postúpila Barcelona

  • Góly: 21., 37., 42. a 88. Messi – 18. Bendtner, rozhodoval: Stark (Nem.), 85 000 divákov
  • FC Barcelona: Víctor Valdés – Daniel Alves, Márquez, G. Milito, Abidal (53. Maxwell) – Sergi Busquets – Xavi Hernández, S. Keita – Pedro Rodríguez (86. Iniesta), Messi, Bojan Krkič (56. Yaya Touré)
  • Arsenal: Almunia – Sagna, Vermaelen, Silvestre (63. Eboué), Clichy – Denílson, A. Diaby – Walcott, Nasri, T. Rosický (73. Eduardo) – Bendtner

Odvetný duel s Londýnčanmi na štadióne Nou Camp sa pritom pre katalánsky veľkoklub nezačal dobre – v 18. min po prihrávke od Thea Walcotta na dvakrát skóroval dánsky dlháň Nicklas Bendtner, pre ktorého to bol piaty gól v LM.

Následne však osud stretnutia vzal do vlastných rúk najlepší futbalista súčasnosti Lionel Messi, ktorý hetrikom v rozpätí 21 minút (skóroval v 21., 37. a 42. min) otočil vývoj skóre. Pre Argentínčana to bol už štvrtý trojgólový zápis v prebiehajúcej sezóne.

Radosť hráčov Barcelony po góle v sieti Arsenalu. Foto: SITA
Barcelona, radosť, gól Radosť hráčov Barcelony po góle v sieti Arsenalu.

Messi skóroval ešte aj v 88. minúte, v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži to bol v aktuálnom ročníku už jeho gól s poradovým číslom osem, čím predbehol doterajšieho lídra tabuľky kanonierov Cristiana Ronalda z Realu Madrid o jeden presný zásah.

Barcelona vyhrala nad anglickým súperom na vlastnej pôde po predošlých piatich neúspešných pokusoch, pre Arsenal to je najkrutejšia prehra vo štvrťfinále Ligy majstrov.

CSKA Moskva (Rus.) – Inter Miláno (Tal.) 0:1 (0:1), prvý zápas 0:1 – do semifinále postúpil Inter

  • Gól: 6. Sneijder, ČK: 49. Odiah (CSKA) po druhej žltej, rozhodoval: Lannoy (Fr.), 65 000 divákov
  • CSKA: Akinfejev – V. Berezuckij (14. Odiah), A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Šemberas, Mamajev – Dzagojev, Honda (77. Rahimič), Mark González – Necid (70. Guilherme)
  • Inter: Júlio César – Maicon, Samuel, Lucio, J. Zanetti – D. Stankovič, Cambiasso – Sneijder (86. Muntari) – Eto´o, Pandev (63. Chivu), D. Milito (74. Balotelli)

Kontroverzný portugalský tréner Interu José Mourinho sa stal prvým trénerom v histórii, ktorý sa do semifinálovej fázy LM prebojoval s tromi rôznymi mužstvami. Po FC Porto (sezóna 2003/2004) a FC Chelsea (2004/2005, 2006/2007) to 47-ročný Mourinho dokázal aj s Interom Miláno.

O jediný presný zásah utorkového duelu CSKA – Inter sa už v 6. minúte z priameho kopu postaral holandský internacionál v službách hostí Wesley Sneijder, ktorého štart bol do posledných okamihov pre zdravotné problémy otázny. Šance bojovných Moskovčanov na prijateľnejší výsledok zmaril striedajúci Odiah, ktorý v 49. min po druhej žltej karte dostal automaticky červenú a predčasne oslabil svoje mužstvo.

Wesley Sneijder strieľa jediný gól zápasu v... Foto: SITA
Wesley Sneijder Wesley Sneijder strieľa jediný gól zápasu v Moskve.

Tréner CSKA Moskva Leonid Sluckij po zápase zdôraznil, že Sneijderov skorý gól vzal jeho tímu vietor z plachiet. „Na zápas sme nastupovali s jednoznačným cieľom – vyhrať. Rýchly gól a zranenie Vasilija Berezuckého výrazne skomplikovali naše predsavzatie a po vylúčení Odiaha zhasli naše nádeje úplne.“

Kouč milánskeho Interu José Mourinho označil postup za zaslúžený, aj keď odveta nebola dramatická: „Pricestovalo za nami asi 500 fanúšikov a našou úlohou bolo postúpiť a nie predviesť šou. A to sa nám podarilo. Predzápasová plán bol jasný – streliť gól skôr ako súper. V Miláne sme prekonali brankára CSKA po desiatich strelách, teraz už hneď po prvej. Súper bol dnes pod tlakom a nepredviedol svoj ideálny výkon. Ani my sme nehrali špičkovo v útoku a dúfam, že v ďalších stretnutiach strelíme viac ako jeden gól,“ hodnotil portugalský kouč Interu Miláno utorkový zápas.

„Vyhrali sme piate stretnutie v Lige majstrov v rade, takže sme zaslúžene v semifinále. Toto je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi totálna zmena. Trénujem mužstvo, ktoré má sebadôveru a môže vyhrať najcennejšiu európsku trofej. Ak sa nám to nepodarí v tejto sezóne, viem, že čoskoro to vyjde.“

Wesley Sneijder strieľa jediný gól zápasu v...
Futbalový boh Lionel Messi.
+5Wesley Sneijder sa raduje so spoluhráčmi z gólu.
debata chyba