Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší tím sveta v šoku. Belgická hviezda mala vážnu nehodu, ležala v umelom spánku. V aute bola aj tehotná priateľka

Na Vuelte majú v top 3 všetkých troch jazdcov, od zajtra zabojujú na Okolo Slovenska. Lenže teraz jazdci a celý tím Jumbo-Visma myslí na Nathana Van Hooydoncka a jeho rodinu.

12.09.2023 14:57 , aktualizované: 15:55
Nathan Van Hooydonck Belgian cyclist Foto:
Nathan Van Hooydonck v drese Jumbo-Visma na Tour de France 2023.
debata (3)

Dvadsaťsedemročný belgický univerzál, ktorý výrazne prispel k výhram Jonasa Vingegaarda na Tour de France 2022 i 2023, mal vážnu dopravnú nehodu. V aute s ním sedela aj jeho tehotná priateľka.

Podľa flámskych médií mu prišlo počas šoférovania nevoľno, v skrate nedupol na brzdy, ale na plyn, a nabúral do ďalších piatich áut.

Sagan Okolo Slovenska Čítajte viac Sagan nahneval Francúzov, tí odmietli prísť na Slovensko. Rozchod nebol ideálny, priznáva šéf domácej cyklistiky

Po nehode ho museli resuscitovať a previezli do nemocnice, rovnako aj ďalších troch ľudí vrátane 3-ročného dieťaťa.

Pôvodné informácie hovorili o tom, že Van Hooydonck bol v kritickom stave, čo vedenie Jumbo-Visma dementovalo.

"Môžeme potvrdiť, že jazdcovi nášho tímu Nathanovi Van Hooydonckovi prišlo počas šoférovania nevoľno, ktoré viedlo k autonehode. Bol prevezený do nemocnice, kde sa mu dostáva dobrej starostlivosti.

Nemôžeme potvrdiť, že jeho stav je kritický. Podstupuje ďalšie lekárske vyšetrenia. Ďakujeme za všetky správy pre Nathana a tím," uviedla holandská stajňa na sociálnej sieti.

K incidentu sa vyjadril aj jeden zo športových riaditeľov Jumba Grischa Niermann.

Bývalý nemecký reprezentant pred štartom dnešnej etapy na Vuelte potvrdil, že Van Hooydonck bol uvedený do umelého spánku.

„Jazdci a celý tím vieme len to, čo už odznelo v médiách. Mal nehodu, musel do nemocnice. Leží tam v umelom spánku. Samozrejme, sú to nepríjemné správy. Myslíme na Nathana i jeho priateľku,“ povedal Niermann do kamery Eurosportu.

Adam Yates Čítajte viac Sagan ju vyhral pred desiatimi rokmi. Montrealskú klasiku ovládol Adam Yates

Belgická televízia Sporza popoludní informovala, že Van Hooydoncka oživovala na mieste sestra, ktorá použila policajný defibrilátor.

Previezli ho Univerzitnej nemocnice v Antverpách, rovnako aj jeho tehotnú priateľku. Tá neutrpela vážnejšie zranenia, v nemocnici bola na pozorovaní.

Van Hooydonck patrí medzi najlepších domestikov v Beneluxe. Ešte minulý týždeň súťažil na Okolo Británie, kde obsadil 27. miesto vo vrchárskej súťaži a 43. priečku v celkovom poradí.

V roku 2022 a 2023 sa tešil na Tour de France nielen z výhry kolegu Vingegaarda, ale aj z prvenstva v tímovej súťaži.

Dobré správy

Po etape na Vuelte, ktorá finišovala okolo šiestej popoludní, už jazdci Jumba zvestovali dobré správy.

„Na začiatku posledného stúpania sme dostali do vysielačiek informáciu, že Nathana zobudili z kómy a je v relatívne dobrom stave,“ vravel maďarský cyklista v službách holandskej stajne Attila Valter.

Jonas Vingegaard. Foto: Profimedia
791200905 Jonas Vingegaard.

Utorkovú etapu vyhral Jonas Vingegaard a skresal manko na vedúceho pretekára, tímového kolegu Seppa Kussa. Američan vedie po utorku už len o 29 sekúnd.

"Ráno sme sa dozvedeli nepríjemné správy. Chcel som dnes vyhrať aj pre môjho dobrého priateľa Nathana. Našťastie, počas etapy nám do rádia zvestovali priaznivého informácie o jeho stave.

Všetkým nám veľmi odľahlo. Verím, že Nathan sa čoskoro úplne zotaví," reagoval Vingegaard.

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....
3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Jumbo-Visma #Nathan Van Hooydonck