Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veľký úspech pre Chladoňovú! Slovenka sa po skvelom výkone prebojovala na pódium, pozrite si jej finiš

Slovenská reprezentantka Viktória Chladoňová získala bronzovú medailu v kategórii junioriek na majstrovstvách sveta v cyklokrose v českom Tábore.

03.02.2024 12:20 , aktualizované: 15:13
843028624 Foto:
Viktória Chladoňová si ide po bronzovú medailu.
debata (7)

Spolu s Britkou Cat Fergusonovou a Francúzkou Celiou Geryovou bojovali o medaily a do záverečného z troch kôl išli všetky tri pretekárky bok po boku.

Z titulu sa napokon tešila Geryová pred Fergusonovou, 17-ročná Slovenka skončila s mankom štrnástich sekúnd na víťazku na bronzovom stupienku.

Pre mladú pretekárku ide o parádne zakončenie úspešnej cyklokroseovej sezóny, počas ktorej vyhrala podujatie Svetového pohára v Hoogerheide.

Stala sa vôbec prvou slovenskou jazdkyňou, ktorej sa podarilo triumfovať v najprestížnejšej cyklokrosovej sérii sveta.

"Som šťastná a teším sa, že som získala bronzovú medailu. Pretekalo sa vo veľmi ťažkých podmienkach.

Kľúčový bol záverečný výjazd, v ňom sa aj rozhodlo. Snažila som sa chytiť nástup Francúzky, ale už som nemala dostatok síl," citoval Chladoňovú špecializovaný portál cycling-info.sk.

791010066 Čítajte viac Vlastne som ani nechcel byť cyklistom. Sagan v dokumente opísal, ako musel zobrať život do vlastných rúk

Tá ukončila šestnásťročné čakanie slovenského cyklokrosu na cenný kov zo svetového šampionátu, naposledy sa tešil v roku 2008 Peter Sagan.

Chladoňová je piata reprezentantka zo Slovenska, ktorá získala medailu na MS v cyklokrose. Vo federálnej ére sa medzi juniormi tešili Peter Hric (3. v roku 1983) a Ondrej Glajza (1. v roku 1984), ktorý navyše získal titul majstra sveta medzi amatérmi (1987).

V ére samostatnosti získalo Slovensko na MS dve cenné kovy – obe strieborné. V roku 2006 bol druhý Róbert Gavenda a o dva roky neskôr Sagan, ktorého zdolal v Trevise len Francúz Arnaud Jouffroy, pripomenul portál olympic.sk.

Výsledky MS v cyklokrose:
juniorky: Celia Geryová (Fr.) 37:01 min, 2. Cat Fergusonová (V. Brit.) +5 s, 3. Viktória CHLADOŇOVÁ (SR) +14, 4. Puck Langenbargová (Hol.) +1:04 min, 5. Kateřina Douděrová (ČR) +1:12, 6. Vida Lopezová (USA) +1:54 …, 13. Dorota VOJTÍŠKOVÁ +2:56, 29. Sofia UNGEROVÁ (obe SR) +4:15

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #tábor #cyklokros #Majstrovstvá Európy #Viktória Chladoňová