Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký úspech pre Chladoňovú! Slovenka sa po skvelom výkone prebojovala na pódium, pozrite si jej finiš

Slovenská reprezentantka Viktória Chladoňová získala bronzovú medailu v kategórii junioriek na majstrovstvách sveta v cyklokrose v českom Tábore.

03.02.2024 12:20 , aktualizované: 15:13
843028624 Foto:
Viktória Chladoňová si ide po bronzovú medailu.
debata (7)

Spolu s Britkou Cat Fergusonovou a Francúzkou Celiou Geryovou bojovali o medaily a do záverečného z troch kôl išli všetky tri pretekárky bok po boku.

Z titulu sa napokon tešila Geryová pred Fergusonovou, 17-ročná Slovenka skončila s mankom štrnástich sekúnd na víťazku na bronzovom stupienku.

Pre mladú pretekárku ide o parádne zakončenie úspešnej cyklokroseovej sezóny, počas ktorej vyhrala podujatie Svetového pohára v Hoogerheide.

Stala sa vôbec prvou slovenskou jazdkyňou, ktorej sa podarilo triumfovať v najprestížnejšej cyklokrosovej sérii sveta.

"Som šťastná a teším sa, že som získala bronzovú medailu. Pretekalo sa vo veľmi ťažkých podmienkach.

Kľúčový bol záverečný výjazd, v ňom sa aj rozhodlo. Snažila som sa chytiť nástup Francúzky, ale už som nemala dostatok síl," citoval Chladoňovú špecializovaný portál cycling-info.sk.

791010066 Čítajte viac Vlastne som ani nechcel byť cyklistom. Sagan v dokumente opísal, ako musel zobrať život do vlastných rúk

Tá ukončila šestnásťročné čakanie slovenského cyklokrosu na cenný kov zo svetového šampionátu, naposledy sa tešil v roku 2008 Peter Sagan.

Chladoňová je piata reprezentantka zo Slovenska, ktorá získala medailu na MS v cyklokrose. Vo federálnej ére sa medzi juniormi tešili Peter Hric (3. v roku 1983) a Ondrej Glajza (1. v roku 1984), ktorý navyše získal titul majstra sveta medzi amatérmi (1987).

V ére samostatnosti získalo Slovensko na MS dve cenné kovy – obe strieborné. V roku 2006 bol druhý Róbert Gavenda a o dva roky neskôr Sagan, ktorého zdolal v Trevise len Francúz Arnaud Jouffroy, pripomenul portál olympic.sk.

Výsledky MS v cyklokrose:
juniorky: Celia Geryová (Fr.) 37:01 min, 2. Cat Fergusonová (V. Brit.) +5 s, 3. Viktória CHLADOŇOVÁ (SR) +14, 4. Puck Langenbargová (Hol.) +1:04 min, 5. Kateřina Douděrová (ČR) +1:12, 6. Vida Lopezová (USA) +1:54 …, 13. Dorota VOJTÍŠKOVÁ +2:56, 29. Sofia UNGEROVÁ (obe SR) +4:15

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #tábor #cyklokros #Majstrovstvá Európy #Viktória Chladoňová