Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vianoce podľa Pogačara. Slovinská hviezda miesto oddychu absolvovala pred sviatkami šialenú trasu

Cyklista Tadej Pogačar akoby mimochodom na sociálnej sieti informoval, že krátko pred vianočnými sviatkami si s tímovými kolegami doprial "šalátovú jazdu".

26.12.2023 16:48
467825830 Foto:
Tadej Pogačar na Vuelte 2019.
debata

Keďže sa tak udialo pár dní pred Vianocami, človek by si pomyslel, že pod termínom „šalátová jazda“ sa skrýva niečo ako oddychový, maximálne hodinový tréning v bezstarostnej nálade s kamošmi zo svojej stajne.

Cyklistická hviezda zo Slovinska však vyviedla fanúšikov z omylu, opak bol pravdou. Pogačar a spol. absolvovali vyše 200 kilometrový tréning s prevýšením cez 4 000 metrov.

Podrobnosti bolo vidieť v populárnej aplikácii Strava. „Šalátová jazda“ sa skladala z trasy dlhej 209 kilometrov so 4 206 metrami stúpania, ktorú Pogačar s kolegami z UAE Team Emirates absolvovali za niečo vyše 6 hodín.

Ich priemerná rýchlosť bola 34,8 km/h. Jazda, ktorú absolvovali pri španielskej Dénii, teda pozostávala z náročnej dávky kilometrov a prevýšenia.

82563018 Čítajte viac Vyfajčil som 700 cigariet za deň. Víťaz Tour Ullrich opísal, ako sa z čistokrvného koňa stal sedliacky

Pogačar si chcel asi poriadne zamakať, čomu nasvedčujú jeho individuálne údaje v aplikácii. Pre seba si ukoristil viacero KOM-ov (najlepší čas na danom segmente v Strave) v stúpaniach, ale aj v zjazde. Počas sa jedného klesania sa rútil dole kopcom rýchlosťou 96,7 km/h.

Možno sa pripravuje na náročný rok, ktorý ho čaká. Okrem Tour de France, olympiády a svetového šampionátu sa premiérovo predstaví aj na Giro d’Italia.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #strava #tréning #Vianoce #prevýšenie #Tadej Pogačar