Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vianoce u Sagana? Žiadny šalát, len tvrdá makačka

Obdobie sviatkov ponúklo krátky priestor na oddych, ale nová sezóna je za dverami a preto treba začať s poctivým tréningom.

26.12.2023 10:46
Sagan horská Foto:
Peter Sagan na tréningu pred štartom v horskej cyklistike na MS 2023 v Glasgowe.
debata

Peter Sagan, ktorý sa v ročníku 2024 bude sústrediť predovšetkým na horskú cyklistiku, sa pripravuje v domácich podmienkach.

V športovom hoteli SP resort, ktorý nesie jeho meno, v rodnej Žiline má všetko, čo potrebuje. Súčasťou komplexu je aj bohato vybavená posilňovňa a Sagan na videu ukázal, ako sa borí s činkami .

Sagan Marlon Čítajte viac Šikovný ako tatko. Malý Sagan ukázal zručnosti v sedle, Monako mu aplaudovalo

Saganov plán venovať sa po odchode z cestného profipelotónu horskej cyklistike naďalej platí. Platí aj to, že cez podujatia na „horáku“ sa chce kvalifikovať na olympiádu do Paríža.

Už vo februári vycestuje do Spojených Arabských emirátov a Španielska, preteky absolvuje aj vo Francúzsku a Brazílii.

Pred parížskou olympiádou (horská cyklistika je na programe koncom júla) plánuje stihnúť ešte dve podujatie Svetového pohára v horskej cyklistike, kde by chcel zajazdiť výsledky, ktoré mu pomôžu k účasti pod piatimi kruhmi.

Sagan pred časom oznámil, že v rámci prípravy na cross-country MTB by rád absolvoval bližšie nešpecifikovaný počet pretekov na ceste.

Vianoce 2023 Čítajte viac Ako sviatkujú slovenskí športovci? Neuveríte, aký nápad skrsol v Saganovej hlave

Spomínala sa jeho spolupráca so slovenským kontinentálnym tímom Pierre Baguette, ktorého zakladateľom je Boris Horváth a jedným zo športových riaditeľov stajne je aj Saganov starší brat Juraj.

Pierre Baguette je slovinská firma a ak by sa podarilo spojenie so Saganom, hlavný partner tímu má mať eminentný záujem, aby Sagan štartoval na podujatí Okolo Slovinska.

Päťdňový etapák je naplánovaný na termín 12. – 16. jún 2024 a figuruje aj v predbežných plánoch trojnásobného majstra sveta.

Podujatie Okolo Slovenska, kde by radi videli čoskoro 34-ročného Žilinčana slovenskí fanúšikovia, však v jeho plánoch nie je.

Usporiadatelia pre budúci rok zvolili zmenu, namiesto jesenného termínu v septembri presunuli podujatie na dátum 12. – 16. júna 2024.

Saganove plány sa logicky môžu meniť, navyše – jeho spolupráca s Pierre Baguette ešte nie je definitívne dohodnutá.

„Čo sa týka cesty, tak chcel by som súťažiť v tíme Pierre Baguette, v ktorom je môj brat Juraj športovým riaditeľom. Ale ešte to nie je oficiálne, pracujeme na tom. Rád by som absolvoval nejaké cestné preteky, ale len ako tréning v teréne,“ povedal nedávno pre Lucas' cycling blog.

Peter Sagan a Marlon Sagan v Monaku na podujatí... Foto: fb Lucas' cycling blog
Sagan Marlon Peter Sagan a Marlon Sagan v Monaku na podujatí BeKing.

Sagan ozrejmil, prečo zvolil zmenu a cestný špeciál vymenil za horský.

"Na ceste som vyhral veľa, no posledné roky ma to už nebavilo. Vždy vo mne bola túžba vrátiť sa k tomu, čo mám najradšej – teda jazdiť na MTB, byť uprostred prírody, skákať, zažívať adrenalín. Mám 33 rokov, bolo načase sa rozhodnúť,” pokračoval.

Jeho hlavný cieľ pre sezónu 2024 je jasný – účasť na OH v Paríži.

„Celkovo mojím hlavným cieľom bude účasť na parížskych olympijských hrách. Po začatí sezóny pochopím, aká je moja úroveň a ako postupovať s plánmi. Dám zo seba všetko, aby som bol opäť konkurencieschopný a hlavne sa opäť bavil,“ uviedol.

Jazdu medzi elitou horskej cyklistiky si naposledy vyskúšal na augustových MS v Glasgowe. V pretekoch cross-country obsadil 63. miesto.

Víťazom a majstrom sveta sa stal Thomas Pidcock, s britských univerzálom z tímu Ineos sa stretával aj na pretekoch na ceste. Sagan na neho stratil v cieli na MS 2023 sedem minút a štrnásť sekúnd.

Vianoce 2023 u slovenských športovcov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Slovenskí športovci sa chvália vianočnými...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #tréning #TV Nova #sezóna #sp resort