Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan prezradil program na budúci rok. Slovenskí fanúšikovia zostanú sklamaní

Keď oznámil plánovanú spoluprácu s domácim tímom, kde pôsobí ako športový riaditeľ aj jeho brat, viacerí verili, že uvidia svojho obľúbenca aj na slovenských cestách. Teraz to však vyzerá, že to bolo len zbožné želanie.

14.12.2023 00:03
Sagan Foto:
Peter Sagan po skončení exhibičného kritéria v japonskej Saitame v novembri 2023.
debata (1)

Peter Sagan oznámil program na budúcu sezónu.

Potvrdil to v rozhovore pre vždy dobre informovaného cyklistického insajdera Lukáša Lukácsa, ktorý ho zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti.

Saganov plán venovať sa po odchode z cestného profipelotónu horskej cyklistike naďalej platí. Platí aj to, že cez podujatia na „horáku“ sa chce kvalifikovať na olympiádu do Paríža.

Vo februári vycestuje do Spojených Arabských emirátov a Španielska, preteky absolvuje aj vo Francúzsku a Brazílii.

Pred parížskou olympiádou (horská cyklistika je na programe koncom júla) plánuje stihnúť ešte dve podujatie Svetového pohára v horskej cyklistike, kde by chcel zajazdiť výsledky, ktoré mu pomôžu k účasti pod piatimi kruhmi.

Peter Sagan na MS v Glasgowe na trati v horskej... Foto: ČTK / Panoramic / Gvg
Sagan Glasgow Peter Sagan na MS v Glasgowe na trati v horskej cyklistike.

Sagan pred časom oznámil, že v rámci prípravy na cross-country MTB by rád absolvoval bližšie nešpecifikovaný počet pretekov na ceste.

Spomínala sa jeho spolupráca so slovenským kontinentálnym tímom Pierre Baguette, ktorého zakladateľom je Boris Horváth a jedným zo športových riaditeľov stajne je aj Saganov starší brat Juraj.

Pierre Baguette je slovinská firma a ak by sa podarilo spojenie so Saganom, hlavný partner tímu má mať eminentný záujem, aby Sagan štartoval na podujatí Okolo Slovinska.

Päťdňový etapák je naplánovaný na termín 12. – 16. jún 2024 a figuruje aj v predbežných plánoch trojnásobného majstra sveta.

Podujatie Okolo Slovenska, kde by radi videli čoskoro 34-ročného Žilinčana slovenskí fanúšikovia, však v jeho plánoch nie je.

Usporiadatelia pre budúci rok zvolili zmenu, namiesto jesenného termínu v septembri presunuli podujatie na dátum 12. – 16. júna 2024.

sagan bodnar Čítajte viac Šampión vie, komu má ďakovať. Sagan adresoval oddanému kolegovi vrúcny odkaz

Saganove plány sa logicky môžu meniť, navyše – jeho spolupráca s Pierre Baguette ešte nie je definitívne dohodnutá.

„Čo sa týka cesty, tak chcel by som súťažiť v tíme Pierre Baguette, v ktorom je môj brat Juraj športovým riaditeľom. Ale ešte to nie je oficiálne, pracujeme na tom. Rád by som absolvoval nejaké cestné preteky, ale len ako tréning v teréne,“ povedal pre Lucas' cycling blog.

Sagan ozrejmil, prečo zvolil zmenu a cestný špeciál vymenil za horský.

"Na ceste som vyhral veľa, no posledné roky ma to už nebavilo. Vždy vo mne bola túžba vrátiť sa k tomu, čo mám najradšej – teda jazdiť na MTB, byť uprostred prírody, skákať, zažívať adrenalín. Mám 33 rokov, bolo načase sa rozhodnúť,” pokračoval.

Peter Sagan na tréningu pred štartom v horskej... Foto: fb peter sagan
Sagan horská Peter Sagan na tréningu pred štartom v horskej cyklistike na MS v Glasgowe.

Jeho hlavný cieľ pre sezónu 2024 je jasný – účasť na OH v Paríži.

„Celkovo mojím hlavným cieľom bude účasť na parížskych olympijských hrách. Po začatí sezóny pochopím, aká je moja úroveň a ako postupovať s plánmi. Dám zo seba všetko, aby som bol opäť konkurencieschopný a hlavne sa opäť bavil,“ uviedol.

Jazdu medzi elitou horskej cyklistiky si naposledy vyskúšal na augustových MS v Glasgowe. V pretekoch cross-country obsadil 63. miesto.

Víťazom a majstrom sveta sa stal Thomas Pidcock, s britských univerzálom z tímu Ineos sa stretával aj na pretekoch na ceste. Sagan na neho stratil v cieli na MS 2023 sedem minút a štrnásť sekúnd.

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #horská cyklistika #OH 2024 #Pierre Baguette #Paríž 2024