Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď Sagan odišiel, bol som stratený. Veľa vecí sa zmenilo, spomína Slovákov bývalý kolega

Taliansky cyklista Matteo Fabbro jazdí za tím Bora-Hansgrohe od roku 2020. Jeho kolegom bol v rokoch 2020 a 2021 aj Slovák Peter Sagan, po ktorého odchode nastali veľké zmeny.

02.12.2023 11:57
629505005 Foto: ,
Peter Sagan v drese Bora-Hansgrohe.
debata

Talian pre Bici.pro uviedol, že tento rok bol v Bore jeho posledným. Teší sa na nový začiatok v Polti-Kometa, kam jeho kroky povedú najbližšie.

„Keď som sa stal súčasťou tímu, Sagan bol jeho lídrom a pracovali sme pre neho. Po jeho odchode sa veľa vecí zmenilo,“ zdôveril sa Fabbro talianskemu webu s tým, že v Bore sa cítil stratený.

"V tíme nastala revolúcia a ja som cítil, že som čoraz menej prispôsobený spoločnému cieľu. Posledné roky mi komplikovali život aj zdravotné problémy a naše cesty sa postupne rozišli.

Simona Kuchyňková Čítajte viac Aj ľudia zo Saganovho okolia vraveli, že už roky nebol taký šťastný. Keď spadol, vôbec nič ho nebolelo, volali sme ho Wolverine

Oni nemali chuť pokračovať v spolupráci a ja som potreboval nový impulz. Odišiel som však za dobrých podmienok, naše cesty sa môžu v budúcnosti opäť skrížiť."

Dvadsaťosemročný Talian má zatiaľ na konte štyri štarty na pretekoch Grand Tour či piate miesto na Tirreno-Adriatico v roku 2021.

Fabbro dúfa, že prestup do tímu, ktorí vedú skúsení matadori Ivan Basso a Alberto Contador, zreštartuje jeho kariéru.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Matteo Fabbro #Bora Hansgrohe