Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáte radi Cavendisha? Sagan to má opačne! Kamarát ho vozil ulicami Singapuru

Tour de France 2017, 4. etapa. V cieľovom meste Vittel sa očakáva hromadný dojaz, v ktorom si to rozdajú medzi sebou najlepší špurtéri.

28.10.2023 15:31
Sagan Cavendish Foto:
Peter Sagan a Mark Cavendish sa zabávajú v Singapure.
debata

Očakávania sú vysoké, nechýba nervozita a hektické manévre. V závere z pravej strany zaútočí Mark Cavendish, ale popri bariére nemá dostatok miesta a po kontakte s Petrom Saganom nasleduje Britov pád.

Cavendish pri páde utrpí zlomeninu kľúčnej kosti a na Tour skončil. Rozhodcovská jury príde s podivným rozhodnutím, za ktoré sa neskôr jej šéfovia ospravedlnia – diskvalifikácia pre Sagana!

Na moment spred šiestich rokov si veľmi dobre pamätajú všetci fanúšikovia cyklistiky, nielen zo Slovenska.

Cavendish sa v tej chvíli stal pod Tatrami nepriateľom číslo 1 a viacerí priaznivci ho vinili, že pre jeho bezhlavý štýl jazdenia prišiel Sagan o šancu na ďalší zelený dres.

00 Koláž Čítajte viac Sagan ako z reklamy na šampón. Takto by vyzerali cyklistické hviezdy v úlohe komiksových hrdinov

„Rok predtým mu Sagan vyfúkol v Dohe titul majstra sveta a on skončil v slzách. Mark chcel jednoducho dokázať, že je rýchlejší. Celé sa to skončilo nešťastne,“ opísali vtedy incident komentátori Eurosportu.

Hoci viacerí Slováci nebudú súhlasiť, Cavendish napriek svojej britskej buldodžej povahe patrí v pelotóne medzi najobľúbenejších jazdcov. Potvrdí vám to aj bývalý slovenský profesionál Martin Velits, ktorý s Britom pôsobil v jednom tíme.

"Jazdiť proti Markovi je náročné, neuhne ani o milimeter a súperovi v špurte nedá priestor. Je to jeho práca, robí ju na sto percent. Chápem, že zvonka sa môže zdať, že je arogantný. Na druhej strane, spomedzi lídrov, pre ktorých som počas kariéry jazdil, sa mi s ním spolupracovalo najlepšie. Vedel oceniť prácu kolegov, dobre komunikoval nielen s nimi, ale aj s vedením tímu.

To, že ostatní sa pre neho častokrát obetovali, nebral ako samozrejmosť. Či to bol kľúčový člen jeho špurtérskeho vláčika alebo „len“ domestik, ktorý odviedol väčšinu svojej práce v prvej časti pretekov, všetkých si vážil rovnako. Mark je skvelý chlapík a výnimočný človek," povedal Velits v nedávnom rozhovore pre Športweb.

Cavendish Sagan Čítajte viac Slovákom prekáža, želali mu smrť. Guľový blesk nie je Sagan, deti mu odobrili pokus o posledný výstrel

Podobného názoru je aj Sagan. Pravidelní súperi zo špurtov si incident z Tour 2017 vysvetlili a opäť sa majú radi.

Dokazuje to aj vyššie uvedené snímka zo Singapuru, kde Sagan, Cavendish a ďalší elitní cyklisti absolvujú v nedeľu exhibičné kritérium pod hlavičkou Tour de France.

Elitní cyklisti ako hviezdy animovaných filmov Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Ako by vyzerali elitní cyklisti ako hviezdy...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Mark Cavendish