Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan ako za starých čias! Cavendishovi nedal šancu a ovládol bodovaciu súťaž

Peter Sagan, Mark Cavendish, Tadej Pogačar či Chris Froome. Tieto a ďalšie veľké mená svetovej cyklistiky sa stretli v Singapure, kde si to medzi sebou rozdali na exhibičnom kritériu pod hlavičkou Tour de France.

29.10.2023 10:57
Sagan Foto:
Peter Sagan v drese TotalEnergies.
debata (3)

Na programe bolo 20 mestských okruhov, jeden meral tri kilometre. Jazdci sa predviedli fanúšikom v centre moderného mestského štátu, ktorý je ostrovnou krajinou v juhovýchodnej Á­zii.

Súčasťou kritéria bola aj bodovacia súťaž, ktorá sa stala jednoznačnou záležitosťou Sagana. Trojnásobný majster sveta na ceste ovládol všetky štyri špurtérske prémie.

Zatienil nielen svojho odvekého rivala Cavendisha, ale aj Jaspera Philipsena, ktorý vyhral bodovaciu súťaž na júlovej Tour de France.

Aktuálne najrýchlejší špurtér v profipelotóne Philipsen si všetko vynahradil v závere pretekov, keď nedal šancu konkurencii a suverénne vyhral hromadný dojazd. Cavendish skončil druhý, Pogačar tretí.

Sagan Cavendish Čítajte viac Nemáte radi Cavendisha? Sagan to má opačne! Kamarát ho vozil ulicami Singapuru

Sagan sa do záverečného špurtu nezapojil.

„Stále sa cítim vo forme, veď len pred dvoma týždňami som súťažil na Okolo Turecka. Hoci kritérium nie sú oficiálne preteky, beriem to ako svoju dvadsiatku,“ vravel Belgičan v cieli narážajúc na 19 triumfov, ktoré vybojoval v sezóne 2023.

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Mark Cavendish