Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec na ceste? Ani náhodou, uvidíte ho tam aj budúci rok. Sagan letí do Japonska, Oss má nový projekt

Zábava s kolegami, sponzorské povinnosti, exotické prostredie. Peter Sagan trávi záver sezóny, na začiatku ktorej oznámil odchod z elitnej cyklistiky na ceste, v Ázii.

31.10.2023 11:09
sagan Foto:
Peter Sagan v drese TotalEnergies.
debata

Po exhibičnom kritériu v Singapure, kde vyhral bodovaciu súťaž, sa presunie do Japonska. Ďalšie podujatie pod hlavičkou Tour de France, kde 33-ročný Žilinčan patrí medzi žijúce legendy, sa uskutoční počas víkendu v Japonsku.

V Saitame sa predstavil už v roku 2014, keď sa lúčil s tímom Cannondale pred prestupom do Tinkoff-Saxo. Na podujatí bude štartovať viacero zaujímavých mien, pozrite si zoznam prihlásených:

Lidl–Trek: Giulio Ciccone, Dario Cataldo, Asbjørn Hellemose, Mathias Vacek
UAE Team Emirates: Tadej Pogačar, Ivo Oliveira, Álvaro Hodeg, Davide Formolo
Jumbo–Visma: Sepp Kuss, Christophe Laporte, Attila Valter, Jan Tratnik
Cofidis: Victor Lafay, Axel Zingle, Guillaume Martin, Thomas Champion
Ineos Grenadiers: Egan Bernal, Brandon Rivera, Joshua Tarling, Carlos Rodríguez
Bahrain Victorious: Pello Bilbao, Matevž Govekar, Yukiya Araširo, Kamil Gradek

V tíme legiend sa okrem Sagana predstavia aj jeho dlhoročný rival zo špurtov Brit Mark Cavendish, jeho krajan štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome a bývalý majster sveta v časovke Belgičan Victor Campenaerts.

Preteky sú na programe v nedeľu dopoludnia, bude ich vysielať aj Eurosport.

Sagan Čítajte viac Sagan ako za starých čias! Cavendishovi nedal šancu a ovládol bodovaciu súťaž

Sagan po sezóne končí s cestnou cyklistikou na najvyššej úrovni, ale cestný špeciál bude používať naďalej.

Súčasťou prípravy na horskú cyklistiku, ktorej sa chce venovať od budúcej sezóny a ak sa mu podarí, aj štartovať na „horáku“ na olympiáde v Paríži, by mi byť aj preteky na asfalte.

Potvrdil to v nedávnom rozhovore pre denník Šport.

„Rozprávam sa so spoločnosťou Specialized a skúmam možnosť zúčastniť sa na dvoch alebo troch cestných pretekoch, určite nie WorldTour, ale na nižšej úrovni, aby som si doplnil a spestril svoju prípravu i kondíciu pre horskú cyklistiku,“ uviedol Žilinčan, ktorý spolupracuje s americkým výrobcom bicyklov už niekoľko rokov.

Priznal, že jedna z možností je aj reprezentovať tím, kde pôsobí jeho starší brat Juraj. Ide o slovenské zoskupenie RRK Group Pierre Baguette.

Mark Cavendish, Chris Froome, Giulio Ciccone a... Foto: instagram mark cavendish
Sagan Cavendish Mark Cavendish, Chris Froome, Giulio Ciccone a Peter Sagan na kritériu v Singapure.

"Jedna z možností, či sa bude dať zúčastniť sa na spolu s tímom, pre ktorý pracuje môj brat Juraj, Pierre Baguette. Chápem však, že z rôznych dôvodov ide o komplexnú možnosť, ktorú nebude ľahké dosiahnuť.

Osobne je to však sentimentálne jedna z najlepších možností, pretože by som mal možnosť byť späť s bratom v pretekárskom režime a v slovenskom tíme. Existuje však ešte predsa len zopár prekážok, aby sa táto možnosť zrealizovala," vysvetlil Sagan.

V rozhovore tiež naznačil zaujímavú novinku o Danielovi Ossovi. Jeho dlhoročný kolega, verný domestik a dobrý priateľ čoskoro oznámi nový projekt.

„Čo sa týka Daniela Ossa, presne viem, čo bude robiť, ale myslím si, že je na ňom, aby odhalil svoj nový projekt. Je to pekný projekt, páči sa mi, ale musí to byť on, kto poskytne všetky podrobnosti,“ vyjadril sa Sagan.

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #Peter Sagan #horská cyklistika #cestná cyklistika