Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S odchodom Sagana z cesty to nie je až také horúce. Ak mu to Američania dovolia, posilní dôverne známy tím

Na začiatku októbra odjazdil posledné preteky medzi cyklistickou elitou na ceste, lúčili sa s ním kolegovia i fanúšikovia. Lenže Peter Sagan nikam neodchádza a ak budete veľkú snahu, môžete ho vidieť súťažiť na ceste aj na budúci rok.

10.10.2023 08:01
Sagan Foto:
Peter Sagan v drese tímu TotalEnergies.
debata (2)

Sagan zamával zbohom profesionálnej cyklistike na ceste, od budúcej sezóny vymení cestný špeciál za horský bicykel. Jeho novou doménou budú preteky cross country, v rámci tréningu bude využívať aj cestu.

„Peter určite ešte cestárskemu bicyklu definitívne zbohom nedal. Skončil tohtoročnú súťažnú sezónu, čakajú na neho ešte nejaké exhibičné kritériá. Na sklonku roka sa rozlúči s tímom TotalEnergies a v budúcej sezóne sa sústredí predovšetkým na horskú cyklistiku, na preteky cross country.

V rámci prípravy má však v pláne štartovať na viacerých menších pretekoch aj v cestnej cyklistike. Určite to nebudú súťaže najvyššej kategórie. Musím však zdôrazniť, že sa nezameria na dosiahnutie víťazstiev alebo nejakých výnimočných výkonov.

Budú to štarty, v ktorých sa bude zameriavať na kvalitnú prípravu na horskú cyklistiku," potvrdil Saganov mediálny manažér Gabriele Uboldi pre denník Šport.

Vingegaard, Kuss, Roglič Čítajte viac Na Sagana nemá ani doma. Nečakanému šampiónovi svedčí viac bicykel ako bežky

Existuje reálna alternatíva, že trojnásobný majster sveta bude súťažiť v tíme, v ktorom pôsobí aj jeho starší brat Juraj.

Ide o slovenské zoskupenie RRK Group Pierre Baguette Benzinol, ktoré oficiálne vstúpilo na scénu pod novým názvom v minulej sezóne. Juraj Sagan v tomto tíme pôsobí ako športový riaditeľ.

Komplikáciou môže byť značka bicyklov. Sagan dlhé roky jazdí na strojoch americkej značky Specialized, v Pierre Baguette majú iné stroje.

Ak však Američania, ktorých farby bude 33-ročný Žilinčan reprezentovať v horskej cyklistike v tíme Specialized Factory Racing, urobia výnimku, Sagan by mohol posilniť slovenský tím.

Primož Roglič Čítajte viac Po príchode hviezdy spomienka na Slováka: Po Petrovi Saganovi je to ďalší míľnik!

„Bolo by veľmi pekné, ak by sa Peter objavil v slovenskom tíme, ale chce to ešte nejaký čas. Možností je viacero, okrem Pierre Baguette je aj taká, že by jazdil v rámci prípravy na ceste aj v niektorom development tíme. Jeden z jeho sponzorov, spoločnosť Specialized, má totiž prioritný záujem, aby Peter aj na ceste jazdil na tejto značke bicykla.

Ak mu to v Pierre Baguette dovolia, je to jedna z možných ciest, ak by bol problém, dostane zrejme prednosť štart v niektorom development tíme, kde súťažia na bicykloch Specialized,“ dodal Uboldi pre Šport.

Najbližšou akciou pre Sagana bude exhibičné podujatie Jesolo Bike Festival v Taliansku (14. – 15. októbra).

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #TotalEnergies